Barça

El Barça es desfà de l'Atlètic de Madrid i suma la setzena victòria consecutiva a la Lliga (3-0)

No hi ha rècord que se li resisteixi al Barça de Pep Guardiola. El conjunt blaugrana s'ha desfet sense problemes de l'Atlètic de Madrid al Camp Nou per 3-0 i s'ha convertit en el primer equip de la història que suma setze victòries consecutives a la Lliga, superant el registre del Reial Madrid de Di Stefano de la temporada 1960-61. L'encarregat de liderar el còmode triomf del Barça ha estat Leo Messi, botxí dels matalassers amb un "hat-trick" que el situa com a "pichichi" en solitari del campionat amb 24 gols, un més que Cristiano Ronaldo. El Barça se n'anirà a dormir amb 10 punts d'avantatge sobre el Madrid i amb la sensació de ser un equip pràcticament invencible.

El Barça ha anat per feina i s'ha trobat amb un Atlètic de Madrid més poruc del que és habitual en els seus partits al Camp Nou. Amb Diego Forlán d'inici a la banqueta, el resultat ha estat un monòleg blaugrana amb ocasions continuades i possessió de pilota gairebé sempre en terreny visitant. Es veia a venir el primer gol, tot i que ha tardat 16 minuts a arribar. L'ha fet Messi, amb la seva jugada clàssica, sortint de la banda, marxant cap al centre evitant rivals, i amb un xut sec i ras.

La llauna estava oberta i només calia continuar de la mateixa manera. I els de Guardiola han continuat pressionant amunt, recuperant pilotes, i disposant d'ocasions, com una de Pedro que De Gea, el porter dels madrilenys, ha salvat amb el peu. I en el minut 28, ha arribat el 2-0. Passada de Villa a l'espai i Messi ha lluitat fins poder fer el segon del seu compte particular amb un toc enganyant De Gea i el vint-i-tresè en 22 jornades de Lliga. El tercer hauria pogut arribar abans del descans, amb un xut de David Villa que ha sortit fregant el pal.

Quart "hat-trick" de Messi

A la represa, el mateix panorama, però amb un primer avís per part de l'equip de Quique Sánchez Flores, amb un xut de Filipe Luis que Piqué ha salvat, amb el cap, sobre la mateixa línia de gol i amb Valdés batut.

El Barça ha continuat controlant, i sense arriscar. Això ha suposat una segona part més fluixa en la quantitat d'ocasions, no en el domini, tot i que Messi hauria pogut fer el tercer amb un cop de cap que De Gea ha desviat amb una brillant intervenció. I el tercer ha arribat en el minut 78, amb una passada de Messi a l'espai per Villa que l'asturià no ha arribat a rematar bé, però que Messi, oportú i llest com sempre, ha convertit en el definitiu 3-0. L'argentí ha culminat d'aquesta manera el seu quart "hat-trick" de la temporada i amb 24 gols se situa com a "pichichi" en solitari del campionat. Una nova victòria, la setzena consecutiva en la Lliga, que suposa un altre rècord històric trencat pels homes de Guardiola, i amb un Messi, un cop més, estel·lar.