Fórmula 1

Kubica necessitarà un any per recuperar la funcionalitat de la mà dreta

Robert Kubica s'ha acomiadat de la temporada de Fórmula 1, tot just cinc setmanes abans de l'inici. El pilot polonès de Lotus Renault ha tingut un greu accident durant la disputa d'un ral·li a Itàlia i necessitarà un any per recuperar la funcionalitat de la mà dreta, que li ha quedat molt malmesa. Els bombers l'han hagut d'evacuar del vehicle amb diverses fractures al braç i a la cama dreta. La feina dels metges a quiròfan ha estat la mà del pilot, que havia quedat força perjudicada. L'escuderia Renault ja s'ha posat en contacte amb el català De la Rosa i l'alemany Heidfeld perquè puguin substituir-lo en el Mundial de Fórmula 1, que comença d'aquí a un mes a Bahrain.

Actualitzat
Robert Kubica, que ha estat operat després de tenir un greu accident mentre disputava un ral·li, necessitarà prop d'un any per recuperar la plena funcionalitat de la mà dreta, segons han informat els metges que l'han intervingut a l'hospital Corona Pietra Ligure, proper a Gènova. Els metges del citat centre sanitari han assenyalat que han pogut salvar la mà dreta del pilot, que ha patit risc d'amputació, però no exclouen sotmetre'l a altres intervencions. El pilot polonès haurà d'estar-se cinc dies en la unitat de vigilància intensiva.

El polonès circulava a gran velocitat quan el seu cotxe, un Skoda Fabia, ha sortit de la carretera i ha topat contra el mur d'una església. El pilot, que ha quedat atrapat dins del vehicle, ha hagut de ser rescatat pels bombers, i ha estat traslladat en helicòpter al centre hospitalari donada la gravetat de l'accident. El seu copilot, Jacub Gerber, ha aconseguit sortir il·lès de l'automòbil.

Aquest greu accident, que li ha provocat múltiples fractures al braç i a la cama dreta, impediran a Kubica participar en el pròxim Mundial de Fórmula 1, que començarà d'aquí a un mes a Bahrain. L'escuderia Renault Lotus ja s'ha posat en contacte amb el català Pedro Martínez de la Rosa i l'alemany Nick Heidfeld perquè un dels dos el substitueixi.

Alonso el visita a l'hospital

Fernando Alonso s'ha desplaçat a l'hospital Corona de Pietra Ligure, prop de Gènova, per interessar-se per l'estat de salut del polonès. Només assabentar-se de l'accident, l'asturià ha anat al centre sanitari per ser al més a prop possible d'un dels seus millors amics al Mundial de Fórmula 1.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut