Barça

El Barça pateix per derrotar l'Athletic i torna a tenir cinc punts d'avantatge sobre el Madrid (2-1)

El Barça torna a tenir cinc punts d'avantatge sobre el Reial Madrid després de sumar una treballada victòria contra l'Athletic Club al Camp Nou (2-1). Els blaugranes es van avançar amb un gol matiner de Villa en el minut 4, però només iniciar-se la segona part, Iraola, de penal, va fer l'empat a un. El Barça es va abocar a l'atac i Messi, que feia dos partits que no marcava, es va posar l'equip a l'esquena i en el minut 76 va aparèixer per fer el gol de la victòria, un gol que permet als homes de Guardiola sumar un triomf decisiu en el camí cap al títol de Lliga.

Víctor Valdés va arribar a temps a la llotja del Camp Nou per veure en directe el partit dels seus companys contra l'Athletic Club i el debut de Pinto a la Lliga aquesta temporada. El porter gadità va tenir molt poca feina, però va fer la parada del partit i va treure una mà sensacional en una rematada de cap de Llorente que es colava a gol. Pinto, amb aquesta gran intervenció, va evitar l'empat a un i el Camp Nou va corejar el seu nom.

El Barça es va posar al davant amb un gol matiner quan només feia quatre minuts que havia començat el joc. En una jugada de combinació al primer toc, Xavi es va entendre amb Alves i la passada enrere del lateral brasiler la va rematar Villa al fons de la xarxa. L'asturià va marcar per tercer partit consecutiu i ja suma 16 gols en la Lliga, els mateixos que Ibrahimovic va fer en tot el passat campionat. Això sí, el gol no hauria hagut de pujar al marcador perquè Alves va rebre la pilota en fora de joc abans de fer la centrada.

En la jugada següent l'àrbitre no va voler saber res d'una empenta a Messi dins l'àrea. L'argentí va aparèixer poc en la primera meitat i el seu equip el va trobar, i molt, a faltar. Amb l'Athletic ben situat sobre el terreny de joc, el Barça va portar la iniciativa i Villa va tenir una gran oportunitat per fer el segon abans del descans. En una jugada semblant al gol que va fer al camp de l'Sporting, l'asturià va tornar a provar una vaselina però en aquesta ocasió la pilota es va estavellar al travesser. Poc abans del descans Alves va veure la cinquena targeta groga i no podrà jugar contra el Mallorca per sanció.

Messi, de nou decisiu

Després de tenir el control absolut però amb poques ocasions de gol durant els primers 45 minuts, el Barça només podia ser víctima dels seus errors. En una mala sortida de pilota Busquets va fer un clar penal a Llorente i Iraola el va convertir en l'empat a un només començar la segona meitat.

L'entrada de Toquero va provocar algun desajustament a la defensa blaugrana i, pràcticament a continuació, Piqué va haver de fer una falta al davanter basc que li podria haver suposat la targeta vermella. Després d'uns instants de descontrol, Messi va aparèixer per firmar la jugada del partit. En un eslàlom es va desfer de mig Athletic i dins l'àrea Javi Martínez li va fer un clar penal, però l'àrbitre no el va xiular. El president blaugrana, Sandro Rosell, va veure a la llotja la repetició en una de les pantalles de televisió i no entenia que no fos penal. La mateixa sensació que van tenir Guardiola, els jugadors blaugrana i tot el públic present al Camp Nou.

Els minuts van començar a pesar com una llosa i Gorka també va treure una mà sensacional en una rematada creuada de Villa per evitar el segon. Feia dos partits que no marcava però Messi va tornar a aparèixer en el moment en què l'equip més el necessitava. En una jugada molt similar a la de l'1-0, Xavi va obrir una altra vegada per Alves i la seva passada va arribar als peus de Messi, que va firmar el seu 25è gol a la Lliga, un gol que va servir per desfermar l'eufòria a la graderia. Tot i el patiment, Guardiola va poder celebrar el seu centenari a la Lliga amb victòria i el Barça manté els cinc punts d'avantatge sobre el Reial Madrid al capdavant de la classificació.