Futbol

L'Athletic i el València mesuren les seves opcions europees en un atractiu pols a San Mamés

Europa passa per San Mamés. La Catedral acollirà les pròximes jornades els duels que decidiran si l'Athletic podrà classificar-se o no per a la Lliga Europa. I és que el calendari ha volgut que els biscaïns rebin alguns dels millors rivals del campionat de manera seguida. El repte dels bascos, doncs, comença aquest diumenge enfrontant-se al València (21 h) en un partit "a priori" molt atractiu. Abans, s'hauran disputat l'Hèrcules-Getafe (17 h), el Llevant-Osasuna (17 h) i un Racing-Vila-real a El Sardinero.

Actualitzat
Athletic Club - València (21 h)

San Mamés haurà de posar de la seva part -tal com acostuma a fer sempre- per ajudar l'Athletic a reprendre el vol. Després de dues derrotes seguides encaixades lluny de Bilbao, l'equip blanc-i-vermell necessita un triomf per recuperar la cinquena plaça del campionat i assentar-se en la zona noble de la classificació. El rival d'aquest diumenge, però, és un València que fa deu jornades que no perd. Els d'Unai Emery continuen pressionats pel Vila-real i per aquesta raó no poden permetre's cap ensopegada. La tercera posició de la Lliga està en joc.

Racing - Vila-real (19 h)

El Vila-real té aquest diumenge el repte de visitar un Racing a l'alça i sortir-ne guanyador. Els groguets travessen una petita zona de turbulències, havent encadenat dues derrotes i un empat de manera seguida, i han de demostrar a El Sardinero com de greu està sent aquesta ensopegada. Al seu davant es trobaran amb un Racing crescut des de l'arribada de Marcelino. Les victòries davant el Getafe i el Sevilla han permès als càntabres sortir de la zona de descens però continuen amenaçats i necessiten sumar els màxims punts possibles per assegurar-se la permanència.

Hèrcules - Getafe (17 h)

Al conjunt del "Boquerón" Esteban comença a agafar-li les presses. Els alacantins han anat desinflant-se i viuen ara al llindar de la salvació, a només un punt de la zona crítica. Les urgències se li acumulen i sumar de tres en tres ha esdevingut imprescindible per evitar mals majors. Per aquesta raó el triomf s'imposa per imperatiu davant d'un Getafe que no acaba d'agafar-se al tren europeu. Víctimes de la seva pròpia irregularitat, els homes de Míchel es mantenen en la zona tranquil·la de la classificació.

Llevant - Osasuna (17 h)

Llevant i Osasuna es veuen les cares aquesta tarda al Ciutat de València, conscients que qui perdi es veurà implicat -encara més- en la terrible lluita per la salvació. Tant granotes com navarresos intenten evitar caure a la zona de descens però els mals resultats els estan empenyent cap al pou. Els de Pamplona, però, arriben el duel després de vèncer l'Espanyol i gaudeixen d'un lleu coixí d'avantatge, mentre que els valencians van veure truncada la seva bona ratxa -tres victòries consecutives- per culpa del Reial Madrid.
Anar al contingut