Barça

El Barça resol la visita del Saragossa al Camp Nou amb un solitari gol de Keita (1-0)

El FC Barcelona no ha desaprofitat la visita del Saragossa al Camp Nou per sumar una altra victòria i consolidar el seu lideratge al capdavant de la Primera Divisió una setmana més. Malgrat les rotacions introduïdes per Guardiola a l'onze titular, el conjunt blaugrana no ha tingut excessius problemes per derrotar 1-0 un Saragossa que ha renunciat a la pilota des del primer minut. Els aragonesos s'han limitat a defensar i amb prou feines han amenaçat amb algun tímid contracop. Res han pogut fer, però, per evitar que un gol de Keita a les acaballes del primer temps acabés sentenciant l'enfrontament.

El Reial Madrid tornarà a dormir a 10 punts del Barça gràcies al triomf dels blaugranes sobre el Saragossa aquest dissabte. Tot i no protagonitzar un partit gaire inspirat, els blaugranes n'han tingut prou amb un gol de Keita en el minut 42 per resoldre la visita dels aragonesos al Camp Nou sense gaires complicacions.

Guardiola ha prescindit d'Abidal, Busquets, Iniesta i Villa per donar entrada a jugadors poc habituals com Milito, Mascherano, Keita i Bojan, tenint en compte que l'equip juga dimarts un duel decisiu enfront l'Arsenal. Però ni les rotacions han evitat que l'onze culer es fes amb les regnes del partit des del primer minut ajudat, també, pel plantejament defensiu d'Aguirre. El Saragossa ha endarrerit les línies des del xiulet inicial, ha renunciat a la pilota i s'ha limitat a defensar amb dents i ungles el 0-0 a l'espera que Bertolo i Sinama es trobessin amb algun contracop afortunat.

Davant d'aquest esquema tan ranci, el Barça s'ha carregat de paciència. L'equip blaugrana no ha tingut la fluïdesa de dies anteriors i ha tingut més problemes dels previstos per castigar la tancada defensa aragonesa. Els jugadors catalans han sabut interpretar la situació i han començat a amenaçar Doblas amb xuts llunyans. Pedro, Bojan, Alves i Keita ho han intentat però la culerada, el dia que les dones han ocupat la llotja del Camp Nou, ha hagut d'esperar a que fos precisament el malià qui inaugurés el marcador poc abans del descans. Keita ha aprofitat una centrada de Messi des de la línia de fons per marcar el que seria el definitiu 1-0 amb una rematada a la mitja volta des de la frontal de la petita.

El partit s'ensopeix

A la segona meitat, el ritme del duel ha decaigut de manera soporífera. El Saragossa ha amenaçat tímidament amb una rematada de Bertolo, primer, i una arribada claríssima de Sinama, després, però Valdés ha estat brillant en la resposta. A partir d'aquí, el Barça s'ha limitat a marcar la pauta de l'enfrontament sense fer gaire mal i a mantenint-se atent en les contres aragoneses. Passaven els minuts i encara que part del públic es neguitejava davant la possibilitat d'un empat fatídic el Barça ha deixat passar els minuts sense més inconvenients. Bojan, amb una rematada que Doblas ha desviat a córner espectacularment, i Villa, bé podrien haver sentenciat el matx però no ha estat així i finalment ha estat el solitari gol de Keita qui ha acabat sentenciant el partit.

Guardiola torna a la clínica

Pep Guardiola ha pogut dirigir el partit des de la banqueta del Camp Nou després de rebre el permís dels metges. Però un cop ha acabat el partit al Camp Nou ha tornat ràpidament a la clinica Dexeus per continuar el tractament d'una hèrnia discal que ja li ha fet passar tres nits ingressat a l'hospital.