Barça

El Barça empata a Sevilla (1-1) i veu com el seu avantatge es redueix a cinc punts

El Barça es va deixar dos punts a Sevilla (1-1), d'on podria haver marxat perfectament amb un nou triomf, i no només pel gol inicial de Bojan, sinó també per un gol legal que van anul·lar a Messi amb el 0-0 al marcador i dues pilotes que van anar al travesser, una de l'argentí i una altra d'Iniesta en els minuts finals. Tot i haver fet els deures, però, el Barça es va veure superat per l'equip andalús durant uns bons minuts de la segona meitat, i Navas ho va aprofitar per establir el gol de l'empat, que deixa el Barça amb cinc punts de renda sobre el Reial Madrid.

El d'ahir era un d'aquells partits assenyalats en vermell al calendari, després del desgast que podia suposar al Barça l'intens partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, la dificultat que sempre se li suposa a un rival com el Sevilla jugant com a local i el fet que el Reial Madrid ja tingués els deures fets i se situés provisionalment a només tres punts del líder.

Però tot i això el Barça va sortir a jugar com només ell sap fer i ja des dels primers minuts es va veure que dominava a plaer un Sevilla aculat en defensa. El domini blaugrana era intens i no va tardar a traduir-se en ocasions, sobretot una: un llançament de falta magistral de Messi (min 9) que va acabar al fons de la xarxa. L'àrbitre, Pérez Lasa, va anul·lar la jugada en entendre que hi havia una falta en atac de Busquets que ningú més va veure.

Davant aquesta incomprensible decisió arbitral, el Barça va continuar fent el seu joc quan poc després, en el minut 13, Pedro va demanar el canvi per lesió i el va rellevar Bojan. El noi de Linyola va tenir precisament l'honor d'inaugurar el marcador per a l'equip blaugrana a la mitja hora de partit. En aquell moment, el domini del Barça ja era claríssim i només faltava trobar la falla en la defensa sevillista o esperar que els liniers hi veiessin una mica més clar a l'hora de decidir si els atacants blaugrana estaven fora de joc. Després d'un parell d'intents fallits, el tercer va ser el bo: Alves es va desmarcar des de la dreta, Iniesta li va posar la pilota al peu a l'àrea petita i el brasiler la va cedir a Bojan perquè aquest, amb una mica de suspens i sobreposant-se a una entrada desesperada de Cáceres, empenyés la pilota al fons de la xarxa.

El Barça va poder marcar el segon abans del descans, especialment amb una rematada de cap de Messi que es va estavellar en el travesser, o en un llançament de falta des de la frontal, també de Messi, que va obligar Javi Varas a fer una estirada felina. En contrapartida, el Sevilla va mirar d'estirar-se una mica, però ni tan sols va aconseguir que Valdés fes alguna intervenció de mèrit. Tot anava de cara per al Barça quan, a l'última jugada de la primera part, Messi es va doldre d'una topada amb Varas.

La bona notícia després del descans va ser que Messi va aparèixer com si res. Però la resta de dades no van convidar a l'optimisme per al Barça, que va sortir una mica adormit i va veure com el Sevilla reaccionava. Una errada en cadena de la defensa blaugrana va permetre a Navas superar Valdés de cap i establir l'empat. Tota la superioritat exhibida pels de Guardiola durant el partit va quedar en no-res per una jugada desafortunada. El Sevilla es va encoratjar amb el gol i va començar a trobar-se més còmode, i va anar tallant la fluïdesa del joc blaugrana amb faltes constants. El dibuix dels locals també havia canviat amb l'entrada de Kanouté, que donava als seus companys un referent fix en atac.

El Barça es va refer i va tornar a jugar al camp del Sevilla, però ja no va trobar línies clares de passada i sempre li faltava un segon o li sobrava una cama d'un defensa. A més, el Sevilla al contracop va poder fer encara més mal als blaugranes. Navas va estar a punt de fer el segon per als locals però Valdés ho va evitar. Poc després, Kanouté va rematar fora un servei de Perotti, que aprofitava a la perfecció els forats que deixava un Alves obcecat en atac. I un altre xut de Kanouté, que va marxar fora per ben poc.

Però va ser el Barça el que va tenir les últimes ocasions, i van ser claríssimes, les dues a càrrec d'Iniesta: el primer xut es va estavellar al pal i el segon el va treure un defensa de la mateixa línia de gol quan el porter ja estava abatut.