Motociclisme

Stoner s'imposa amb autoritat en la cursa inaugural de MotoGP al Gran Premi de Qatar

Casey Stoner ha guanyat la cursa inaugural de MotoGP al Gran Premi de Qatar al circuit de Losail. En el seu debut a l'equip Honda HRC, l'australià s'ha imposat amb autoritat per davant de Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa. A Marc Márquez li han pogut les ganes de fer un bon debut i, tot i arrencar des de la segona posició, ha sumat un zero en la seva estrena al Mundial de Moto2. Després de fer una mala sortida, el lleidatà ha caigut quan intentava remuntar en una cursa que ha acabat amb un triomf de Bradl, seguit de Iannone i Lüthi. En el vuitè de litre, Nico Terol no ha trobat cap mena d'oposició i s'ha imposat amb una superioritat aclaparadora a Sandro Cortese i Sergio Gadea.

Actualitzat
  • ANÀLISI
  • Artur Peguera
    Per Artur Peguera
Casey Stoner ha confirmat les bones sensacions dels entrenaments i s'ha imposat amb autoritat en la cursa inaugural de MotoGP en la seva estrena amb Honda. Les primeres voltes de la cursa ha estat un duel entre Pedrosa i Stoner però quan quedaven 10 voltes per al final el rendiment de la moto del català ha començat a baixar i al final ha hagut de lluitar amb Jorge Lorenzo per la segona plaça. El mallorquí ha sortit vencedor d'aquest duel.

Sense oposició, el guanyador ha estat Stoner, que s'han imposat en un dels seus circuits preferits per davant de Lorenzo i Pedrosa, que ha patit de valent per mantenir la tercera plaça del podi. El mallorquí ha celebrat la segona plaça com si fos una victòria després de tenir molts problemes amb la posada a punt de la seva Yamaha durant la pretemporada. En el seu debut amb Ducati, Valentino Rossi ha acabat setè, per darrere de Ben Spies, amb qui ha mantingut un intens frec a frec durant moltes voles. Mala sort en canvi per a Toni Elias en el seu retorn a la màxima categoria perquè a tres voltes per al final ha caigut quan anava catorzè.

Mal debut de Márquez a Moto2

Marc Márquez ha tingut una pèssima estrena al Mundial de Moto2 i ha tastat de primera mà les dificultats que comporta per a ell nova categoria. El cerverí arrencava des de la segona plaça però ha fet una mala sortida i ha patit moltíssim en els primers girs. Al català li ha costat recuperar posicions però de mica en mica ha anat remuntant fins a situar-se setè, i ha estat aleshores quan, enmig de l'esforç per superar adversaris, ha patit una caiguda que l'ha deixat fora de combat. Afortunadament, l'accident no li ha comportat cap lesió important, més enllà de la decepció per un resultat frustrant.

La cursa ha continuat i Stefan Bradl s'ha fet amb el triomf per convertir-se en el primer líder del campionat. L'alemany ha corregut en solitari des de la "pole" i s'ha fet amb la victòria amb total comoditat. Les hostilitats han estat a la seva esquena, on Iannone, Lüthi, De Angelis i Takahashi han combatut per la segona i la tercera posició fins a l'últim revolt. L'italià de Suter ha trencat el grup en unes últimes voltes molt ràpides i ha acabat segon amb el suís tercer. Aleix Espargaró ha estat onzè amb Rabat, 14è; Pons, 16è, Cardús, 17è, i Pol Espargaró, 22è.

Superioritat absoluta de Terol en 125 cc

Nico Terol sap que aquest ha de ser el seu any després del subcampionat obtingut el 2010. Aleshores només l'eclosió de Marc Márquez el va privar del títol i enguany, ja sense el cerverí, no sembla que hi hagi rival capaç d'evitar que es proclami campió del vuitè de litre. És evident que encara queden molts grans premis per disputar però veient la superioritat amb la qual s'ha exhibit a Losail sembla que ho tindrà tot a favor per conquerir la glòria.

Aquest diumenge el d'Alcoi ha sortit com un llampec i ha rodat a un ritme inicial del tot inabastable per a la resta de rivals. Terol, que havia signat els millors temps en els entrenaments i que s'havia fet amb la "pole", ha corregut en solitari fins a creuar la meta amb més de set segons d'avantatge sobre els seus perseguidors. Aquesta és el sisè triomf de l'alcoià en la seva carrera. Un grup format per Cortese, Gadea, Vázquez, Folger i Faubel s'ha limitat a lluitar per les altres dues places al podi i finalment, després que Faubel trenqués el motor, han estat l'alemany de l'Intact Racing Team i el de Puçol els que s'han desempallegat de la resta per acabar en la segona i en la tercera posició respectivament. El figuerenc Maverick Viñales ha aconseguit una prometedora novena plaça.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut