Fórmula 1

Sebastian Vettel vola a la sessió de qualificació de Melbourne i aconsegueix la "pole"

L'alemany Sebastian Vettel, al volant del seu Red Bull, ha demostrat la seva condició de campió i ha dominat amb solvència la sessió de qualificació, disputada al circuit d'Albert Park de Melbourne. En primera línia l'acompanyarà el britànic Lewis Hamilton, mentre que Fernando Alonso sortirà des de la tercera fila, en aconseguir el cinquè millor temps. Per davant d'Alonso, hi haurà Webber, tercer, i Button, quart. Vettel ha tret més de set dècimes al segon classificat, i ha deixat el Ferrari d'Alonso a quasi un segon i mig. Jaume Alguersuari ho farà des de la sisena, en la dotzena posició, just després de l'alemany Michael Schumacher.

Actualitzat
Ni el canvi de reglament, ni el canvi de subministrador de pneumàtics, ni el KERS, ni l'aleró mòbil, Vettel i els Red Bull segueixen dominant les sessions de qualificació dels grans premis de Fórmula 1. L'alemany ha volat en el crono, ha dominat les tres rondes de qualificació i ha deixat sense opcions la resta de rivals. Amb un temps d'1.23.529, ha tret quasi vuit dècimes de segon al segon classificat, Lewis Hamilton. El britànic, amb un temps d'1.24.307, ha situat, però, el seu McLaren en la primera línia de la graella. Per darrere, en la segona línia i també lluny de discutir la supremacia de Vettel, s'ha situat l'altre pilot de Red Bull, Mark Webber, mentre que Jenson Button ha fet el quart millor temps.

Red Bull i McLaren han col·locat els seus monoplaces al davant. En canvi, Ferrari ha tingut una jornada decebedora i només Alonso, amb el cinquè lloc, ha salvat els mobles per a l'escuderia de Marinello. Però la diferència de Vettel i Alonso (1.24.974) ha estat de més d'un segon i mig, i l'asturià haurà de confiar en el seu ritme de carrera per intentar assolir l'objectiu de ser en el podi en la cursa de Melbourne.

Jaume Alguersuari ha situat el seu Toro Rosso en la dotzena posició, després de quedar eliminat a la Q2. El català ha fet millor temps amb 1.26.103, i sortirà per darrere de l'excampió del món, Michael Schumacher. Alguersuari ha complert les seves expectatives de qualificació, i en la carrera d'aquest diumenge podria lluitar pels punts.

Els cotxes d'Hispania no prendran part al Gran Premi d'Austràlia. La regla que elimina qualsevol competidor que empitjori amb més d'un 107% el millor temps de la Q1 els ha deixat fora. Cap dels seus dos pilots, l'italià Liuzzi i l'indi Narain Karthikeyan, han pogut rodar per sota del temps d'1.31.266, el límit de classificació. L'equip ha reclamat aquesta desqualificació, al·legant "circumstàncies excepcionals" durant el transcurs de la jornada. Però els comissaris, després d'haver escoltat els representants de l'equip, han decidit no autoritzar la presència de l'escuderia Hispania en la cursa d'aquest diumenge.

La cursa es fa aquest diumenge a les vuit del matí, en directe per TV3 i Esport3.cat. I es podrà seguir l'última hora des de les sis del matí, en la prèvia de la carrera.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut