Fórmula 1

Sebastian Vettel guanya amb autoritat el Gran Premi d'Austràlia per davant de Hamilton i Petrov

L'alemany Sebastian Vettel s'ha emportat el Gran Premi d'Austràlia, disputat al circuit d'Albert Park de Melbourne. Vettel ha fet valer la "pole" i des de la primera volta ha comandat la carrera, amb Hamilton com a únic rival. Per darrere, Vitali Petrov, Fernando Alonso i Mark Webber han lluitat per l'últim lloc al calaix del podi, posició que ha acabat aconseguint Petrov. Alonso s'ha hagut de conformar amb un quart lloc, després de fer una mala sortida. Les estratègies dels nombrosos canvis de pneumàtics han marcat el desenvolupament de la cursa, més que les innovacions tècniques dels cotxes. Jaume Alguersuari, perjudicat per un incident amb Schumacher, ha quedat en l'onzena posició i no ha pogut lluitar pels punts.

Actualitzat
Sebastian Vettel ha aprofitat la "pole" aconseguida ahir dissabte per agafar el comandament de la carrera des de la sortida. Una sortida complicada per a Fernando Alonso, que, obstaculitzat per diversos pilots, ha passat en la novena posició a la primera volta. L'asturià, però, ha fet valer la potència del seu monoplaça per avançar primer Kobayashi i després Rosberg, en la segona volta.

Davant, Vettel ha començat a marcar distàncies, amb Hamilton i el seu McLaren en la segona posició. La carrera s'ha centrat en la intensa lluita que han protagonitzat Felipe Massa i Jenson Button per la cinquena posició. Finalment, l'anglès ha pogut avançar Massa però per la xicana, cosa que li ha acabat suposant un "drive through". El gran beneficiat d'aquesta lluita ha estat Alonso, que ha acabat superant Massa després que aquest ha estat avançat per Button.

El ball del canvi de pneumàtics ha acabat marcant la cursa d'aquí al final. La primera parada a boxs dels capdavanters ha situat Vettel lluny de l'abast de tothom, amb Hamilton en una còmoda segona posició, i després Webber, el Renault de Vitali Petrov i un Fernando Alonso que ha fet servir l'estratègia del canvi de gomes per entrar a la lluita pel podi.

Amb un Sebastian Vettel molt sòlid, i un Hamilton també molt regular, l'emoció de la cursa s'ha centrat exclusivament en qui seria el tercer home del podi a Melbourne. Fernando Alonso, amb els tres canvis de pneumàtics, ha estat lluitant fins a l'última volta per superar Vitali Petrov, que només n'ha fet dos. L'estratègia diferent de Ferrari respecte a la de Red Bull els ha permès superar Mark Webber, en la quarta posició. L'australià, en el tercer canvi, ha entrat a la pista per darrere d'Alonso, que no s'ha deixat sorprendre i ha conservat el quart lloc. Vitali Petrov s'ha convertit novament en la bèstia negra d'Alonso i ha pogut mantenir una brillant tercera posició.

Els Sauber de Kobayashi i Pérez, que havien fet una excel·lent carrera amb la setena i la vuitena posició, respectivament, n'han estat exclosos un cop finalitzada la cursa. Els comissaris han apreciat una irregularitat tècnica en l'aleró posterior, i els han desqualificat. Les mides d'aquest aleró no complien la reglamentació de la Federació Internacional d'Automobilisme. Així, al final, el setè lloc l'ha ocupat l'altre pilot de Ferrari, Felipe Massa, i el vuitè, Sébastien Buemi.

Alguersuari, onzè

Jaume Alguersuari no ha pogut lluitar pels punts. Després de fer una bona sortida, ha topat amb el cotxe de Michael Schumacher, i la seva entrada a boxs li ha fet perdre moltes posicions. El català ha anat remuntant però finalment només ha pogut entrar tretzè, en terra de ningú. La posterior desqualificació de Sauber l'ha col·locat en l'onzena posició final.

Michael Schumacher, Nico Rosberg, Heiki Kovalainen, Rubens Barrichello i Pastor Maldonado han estat abandonaments en aquest Gran Premi d'Austràlia. Mal començament, doncs, de l'escuderia Mercedes GP, que amb Schumacher i Rosberg fora de combat comença la temporada amb mal peu.

La primera prova del circuit del Mundial 2011 de Fórmula 1 comença com va acabar l'any passat, amb el domini clar de Sebastian Vettel. L'actual campió ha demostrat que vol seguir fent història i, ara per ara, mira els rivals pel retrovisor.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut