Fórmula 1

Sebastian Vettel guanya el Gran Premi de Malàisia i consolida el liderat del Mundial de Fórmula 1

Sebastian Vettel està disposat a deixar sense emoció el Mundial de la Fórmula 1 d'aquest any. L'alemany, com ja va fer a Austràlia, ha tornat a dominar amb autoritat el GP de Malàisia. Jenson Button ha situat el seu McLaren a la segona posició, i novament un Renault, aquest cop el de Nick Heidfeld, ha estat tercer a la cursa. Fernando Alonso ha tornat a sortir malament, i ha lluitat pel podi, però una topada amb Hamilton l'ha allunyat de les posicions capdavanteres. Tant ell com l'anglès han estat sancionats per l'incident. L'asturià, malgrat tot, ha conservat la sisena plaça mentre que Hamilton ha caigut fins a la vuitena posició. Alguersuari hi ha arribat catorzè i no ha entrat mai a la lluita pels punts.

Actualitzat
Sebastian Vettel ha aconseguit guanyar la segona cursa de la temporada, amb la mateixa autoritat que va demostrar a Austràlia. Les temperatures de l'asfalt no han estat tan altes com s'esperava, i això ha minvat el seu efecte sobre els pneumàtics i la possibilitat de sorpreses. En canvi, s'ha tornat a demostrar l'encert de l'aleró mòbil, ja que al llarg de la cursa s'han vist molts avançaments, sobretot en les posicions intermedies de carrera.

Les escuderies capdavanteres i els seus pilots han acabat optant per una estratègia de tres canvis de pneumàtics, excepte Mark Webber, que n'ha fet quatre. L'estratègia de fer aquests canvis ha tornat a marcar la cursa. Vettel n'ha sortit el primer i l'ha liderat ja en la primera volta. El Renault de Heidfeld s'ha col·locat segon, mentre que dels del davant, Alonso, que ha perdut dues posicions, i Webber, que ha baixat fins a la desena posició, són els qui n'han sortit més perjudicats. La pluja, que en podia ser un element decisiu, finalment només ha aparegut de forma molt minsa i no hi ha tingut incidència.

Amb Vettel liderant la cursa, excepte en els canvis de pneumàtics, l'última part de la carrera ha estat la definitiva. Amb el primer lloc del calaix adjudicat, les últimes quinze voltes han acabat decidint la resta de places. Jenson Button, amb l'estratègia i el ritme de carrera del seu McLaren, s'ha acabat consolidant a la segona posició. En la lluita per la tercera plaça, Alonso, que venint del darrere aspirava al podi, ha topat amb Hamilton, i n'han sortit perjudicats tots dos. L'asturià ha trencat el morro del seu monoplaça i, després de canviar-lo, ha baixat a la setena posició. Hamilton ha anat perdent posicions, amb problemes en els pneumàtics, i això ha permès a Heidfeld situar-se tercer de la cursa. Mark Webber, que venia de darrere, ha acabat pressionant l'alemany Heidfeld, però s'ha hagut de conformar amb un quart lloc després d'una gran remuntada. Amb tot decidit, Vettel ha acabat conservant la seva privilegiada situació i, mantenint Button sis segons per darrere, ha acabat guanyant el seu dotzè Gran Premi de la seva carrera.

Alguersuari, catorzè

Jaume Alguersuari, després de protagonitzar una bona sortida i guanyar dues posicions, no ha pogut portar el seu Toro Rosso més enllà d'una desena plaça provisional. L'estratègia dels successius canvis de pneumàtics l'ha acabat deixant en una modesta catorzena posició, lluny de la lluita pels punts.

Sanció per a Alonso i Hamilton

La topada que han tingut Alonso i Hamilton quan lluitaven per la tercera plaça ha acabat amb una sanció per a tots dos pilots. Un cop finalitzada la carrera, els comissaris han investigat l'incident i han decidit castigar l'espanyol i l'anglès amb 20 segons de penalització per a cada un per les maniobres irregulars. Concretament, a Hamilton li han retret haver fet més de tres canvis de direcció per evitar l'avançament del Ferrari mentre que a l'asturià li han imposat el càstig per haver provocat l'accident.

Amb tot, però, Alonso ha pogut conservar la sisena posició encara que Hamilton ha caigut fins a la vuitena. El gran beneficiat per aquesta sanció ha estat el japonès Kamui Kobayashi, que ha escalat fins a la setena plaça.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut