Lliga de Campions

El Barça guanya 0-2 al Bernabéu amb dues dianes de Messi i posa un peu i mig a la final

El Barça va guanyar 0-2 al camp del Madrid en l'anada de la semifinal de la Lliga de Campions. El partit al Bernabéu va ser calent des del xiulet inicial. Una picabaralla al final del primer temps va acabar amb l'expulsió de Pinto. El punt àlgid va arribar en el minut 61, quan Pepe va veure la vermella per una entrada a Alves, i Mourinho, per protestar irònicament la decisió arbitral, també va ser expulsat. Però el millor encara havia d'arribar. En el 76, Afellay es va internar per la banda dreta i la centrada la va convertir en gol Leo Messi. El crac argentí va repetir en el 86 amb un gol de crac que fa que el Barça enfili el camí cap a la final de Wembley.

Guardiola va dir que el Barça parlaria al camp i, realment, va brodar el discurs. Ni la targeta groga a Ramos, que li impedirà jugar el partit de tornada, ni la vermella a Pepe per una falta violenta sobre Alves quan faltava mitja hora pel final, poden servir al madridisme d'excusa. Ni tampoc l'expulsió del mateix Mourinho, fart de protestar impotent davant la lliçó blaugrana.

Messi encara va fer més gran la seva llegenda amb dos gols meravellosos. El primer, després d'una gran jugada d'Afellay, que no feia gaire havia entrat per Pedro. La rematada al primer pal de Messi va sorprendre Ramos i Casillas. Però el millor encara havia d'arribar. Dos minuts abans del final, Messi va agafar una pilota gairebé a mig camp i va marxar de dos defenses abans de batre el porter del Reial Madrid amb un xut creuat. Obra d'art de Leo Messi, onzè gol en 11 partits de Champions i gol 179 en la seva trajectòria, cosa que el converteix en el tercer golejador de la història del Barça, darrere de César i Kubala.

El Madrid, amb la gespa alta i sense regar, amb 10, però també amb 11, es va tancar tot el partit, espantat pel Barça, l'únic dominador dels 90 minuts del joc. Al final del partit, alegria blaugrana i reconeixement general per a Messi. Wembley és molt a prop.