El Barça deixa escapar davant la Reial Societat (2-1) un triomf que li hauria donat virtualment la Lliga

El Barça hauria pogut segellar pràcticament el títol de Lliga i s'haurà d'esperar una setmana més. L'equip blaugrana ha perdut davant la Reial societat (2-1) un partit que tenia guanyat al descans i que el deixava a un punt matemàtic del títol. El gol de Thiago ha posat en franquícia el Barça, però la Reial Societat ha reaccionat a la segona meitat i amb gols d'Ifrán i de Xabi Prieto de penal ha capgirat el marcador. Amb l'1-1, l'equip blaugrana ha vist com li anul·laven un gol legal de Milito, que a més s'ha lesionat en la jugada.

Actualitzat
Tot i la seva formació experimental, el Barça ha sortit molt concentrat per aprofitar la derrota del Reial Madrid i deixar la Lliga vista per a sentència. Guardiola s'ha decidit a reservar alguns homes clau de cara al partit del dimarts contra el Reial Madrid, com Valdés, Mascherano, Puyol, Pedro o Alves. El brasiler, però, ha acabat jugant gairebé tot el partit: Martín Montoya, que debutava com a titular en partit oficial en el primer equip del Barça, s'ha lesionat en el minut 13 després d'una entrada per darrere de Tamudo. Montoya té una fractura clavicular a l'espatlla esquerra i això implica aproximadament entre 4 i 6 setmanes de baixa, segons han confirmat fonts del mateix club.

Ben comandat per un Xavi fent de migcentre, el Barça ha obtingut ràpidament el control de la pilota en un partit viu, en què la Reial Societat ha tingut algunes aproximacions en els primers minuts sense arribar a inquietar realment Pinto. En canvi, l'equip blaugrana n'ha tingut dues de bones només començar. El xut de Messi ha sortit desviat per poc i el d'Afellay ha obligat Claudio Bravo ha fer una gran estirada.

Tamudo ha estat a punt de sorprendre Pinto quan s'havia jugat un quart d'hora, però la rèplica del Barça ha estat la bona. Amb un domini cada cop més insistent, Thiago ha aprofitat una obertura de Xavi que inicialment anava per a Messi per superar per dalt Bravo i pintar la Lliga encara més de color blaugrana.

Segona meitat fatídica

Però tot ha canviat a la segona meitat. La Reial Societat ha apujat un graó la seva intensitat, i el Barça, potser pensant en el partit del dimarts o potser pensant que amb el gol de Thiago ja feia prou, ha deixat que l'equip basc anés acostant-se a la porteria de Pinto.

Ifrán ha estat l'autor d'un empat que ja feia minuts que s'intuïa a Anoeta. El davanter uruguaià acabava d'entrar per Tamudo i ha aprofitat un mal rebuig de la defensa blaugrana per superar Pinto. Amb empat en el marcador s'ha produït una altra jugada decisiva: Milito remata en planxa a gol, però l'àrbitre assenyala un fora de joc inexistent i anul·la el gol de l'argentí, que en l'estirada per arribar a la pilota es lesiona i ha de ser substituït per Busquets.

La Reial, amb més coratge que imaginació, ha buscat el segon gol. Però la defensa del Barça, molt experimental, no estava per gaires exigències i Mascherano ha comès un penal innecessari sobre Griezmann. Xabi Prieto l'ha llançat pel mig i, tot i que ha estat a punt d'aturar-lo, Pinto no ha pogut evitar el gol.

En els últims minuts les tornes han canviat altra vegada i el Barça ha intentat l'empat a la desesperada, sense èxit.

L'equip blaugrana s'ha retrobat amb la derrota a la Lliga set mesos després de perdre al Camp Nou davant l'Hèrcules. Tal com estan les coses, la desfeta sembla poc transcendent. El Barça ha perdut una ocasió de posar-li el llaç a la Lliga, però encara la té al sac.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut