Ciclisme

L'UCI va elaborar una llista de ciclistes sospitosos de dopatge durant l'últim Tour de França, segons "L'Équipe"

La Unió Ciclista Internacional (UCI) va elaborar una classificació dels participants en l'últim Tour de França en funció del grau de sospita de dopatge que tenia cada ciclista a partir de les dades registrades en el seu passaport biològic, segons informa avui el diari francès "l'Équipe". L'organització va atribuir a cada ciclista una nota de 0 a 10 per xifrar l'índex de menys a més grau de sospitós d'un possible dopatge. Segons aquesta llista, el guanyador de l'últim Tour, Alberto Contador, que està a l'espera de la resolució del seu cas per un presumpte positiu per clembuterol, tenia una qualificació de 5, superior a Andy Schleck (3) o Lance Armstrong (4).

Actualitzat
Segons aquesta mateixa informació, el rus Denis Mentxov, tercer classificat, tindria un dels nivells més alts de sospita amb una qualificació de 9 sobre 10, un punt més que el belga Jurrgen van der Boeck i dos més que l'alemany Andreas Klöden, els tres pitjors valorats entre els 20 primers de la classificació general. Només dos ciclistes reben la nota màxima, l'espanyol Carlos Barredo i l'ucraïnès Iaroslav Popovych.

Les primeres reaccions a aquesta notícia no s'han fet esperar. El director del Tour, Christian Prudhomme, ha negat que existeixi un fitxer secret i ha reconegut que es tracta d'una "eina de treball" en la lluita pel dopatge, mentre que la mateixa UCI ha qualificat de "deplorable" la filtració d'aquest document a un mitjà de comunicació extern a l'organització de la prova.

Anar al contingut