Fórmula 1

Vettel referma el liderat al Mundial amb una nova victòria al GP d'Espanya

Sebastian Vettel ha donat una nova lliçó de pilotatge al Circuit de Catalunya i ha obtingut la primera victòria del seu palmarès al Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1. L'alemany ha superat Lewis Hamilton després d'un intens frec a frec i s'ha refermat encara més com a líder del Mundial amb quatre triomfs en les cinc curses disputades. Jenson Button ha completat el podi final gràcies a una excel·lent gestió dels neumàtics. Alonso, que s'ha arribat a situar primer després d'una sortida impressionant, només ha pogut ser cinquè i ha acabat sent doblat pels seus màxims rivals en la lluita pel títol. Per la seva banda, Jaume Alguersuari ha estat setzè.

Actualitzat
Sebastian Vettel segueix dominant de manera absoluta el Mundial de Fórmula 1. El pilot alemany s'ha imposat en el Gran Premi d'Espanya i ha sumat el primer triomf del seu palmarès al Circuit de Catalunya. Vettel, que no havia guanyat mai al traçat català, ha donat una nova lliçó de pilotatge i s'ha imposat després de superar Lewis Hamilton, amb qui ha mantingut una intensa lluita per la victòria. La tercera plaça del podi ha estat per a Jenson Button, que amb una impecable gestió dels neumàtics i una millor estratègia ha superat Mark Webber i Fernando Alonso, dos dels grans derrotats de la jornada.

L'australià, que sortia des de la "pole position", ha estat la decepció a l'escuderia Red Bull i s'ha hagut de conformar amb la quarta posició, lluny del seu company d'equip. Alonso, tot i haver fet una gran sortida, només ha acabat en la cinquena plaça. Una sortida estratosfèrica de l'asturià ha fet vibrar els gairebé 80.000 aficionats que s'han aplegat al Circuit de Catalunya. Alonso, que ja havia avisat que arriscaria en el primer revolt perquè no tenia res per perdre, s'ha arribat a situar primer després de superar Webber, Vettel i Hamilton i ha fet somiar els seus seguidors amb una victòria en el Gran Premi d'Espanya. Una maniobra antològica que no ha tingut continuïtat durant les 66 voltes de la cursa.

L'efecte de la sortida d'Alonso s'ha anat esvaint amb el pas del temps i els problemes amb els neumàtics l'han acabat allunyant del podi. Fins i tot l'asturià ha acabat sent doblat pels seus màxims rivals en la lluita pel títol, en una clara demostració que a Ferrari encara li queda molt per millorar si vol estar al nivell de Red Bull i McLaren.

Per la seva banda, Jaume Alguersuari tampoc ha tingut gaire sort i en cap moment ha tingut opcions d'entrar a la zona dels punts. El pilot català, que sortia des de la tretzena posició de la graella, ha perdut tres places i ha acabat setzè.

Amb quatre victòries en cinc curses disputades aquest 2011, Vettel ha ampliat encara més les diferències al capdavant de la classificació general del Mundial. Ara l'alemany té 118 punts, 41 més que Hamilton, 51 més que Webber, el seu company d'equip (dues curses de marge), 57 més que Button i 67 per sobre d'Alonso. Després de la cursa, l'asturià s'ha queixat, i ha advertit el seu equip que el temps s'acaba si volen lluitar pel títol aquesta temporada.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut