Futbol

Ronaldo s'acomiada del futbol jugant uns minuts amb la seva selecció i enmig d'uns seguidors entregats

Ronaldo s'ha acomiadat del futbol jugant uns minuts amb la seva selecció. El seu comiat ha estat el més destacat del partit amistós que el Brasil ha guanyat davant Romania (1-0), amb el president del Barça, Sandro Rosell, a la graderia. S'ha jugat a Sao Paulo, i Ronaldo ha participat els últims 15 minuts abans del descans. Amb una mica de sobrepès, Ronaldo ha disposat d'ocasions per marcar. Al descans, és quan l'han homenatjat: ha fet una volta al camp, embolicat amb la bandera brasilera i acompanyat dels seus fills. Els jugadors de les dues seleccions li han fet un passadís i l'àrbitre li ha regalat la pilota i el xiulet.

Ronaldo Nazario s'ha acomiadat de la selecció brasilera, aclamat i animat pel públic, jugadors i àrbitres, a l'estadi Pacaembú de Sao Paulo, on ha vestit per última vegada la samarreta 9 de la "canarinha" en un amistós amb Romania. El màxim golejador de la història dels mundials, que es va retirar del futbol actiu al febrer passat, als 34 anys, ha jugat els últims 15 minuts del primer temps davant els romanesos i en el descans ha dit adéu amb una volta olímpica, enrotllat en la bandera del Brasil i seguit per dos dels seus fills i per un núvol de fotògrafs.

"Moltes gràcies per tot el que heu fet per mi en la meva carrera, per acceptar-me com sóc, per haver plorat quan vaig plorar, quan vaig somriure vau somriure. Només he d'agrair, des del fons del meu cor, a tot el poble brasiler per tot l'amor que m'heu donat. Fins aviat, però aquesta vegada fora dels camps", ha dit emocionat en un breu discurs al mig del camp.

Ronaldo ha fet 15 gols als mundials. La pantalla gegant de l'estadi, que en els minuts previs al partit ha repassat en imatges els millors moments del davanter amb la samarreta del Brasil, amb què ha sumat 67 gols, en una història construïda al llarg de 17 anys i ha mostrat en paral·lel al partit l'escalfament del golejador.

Ronaldo ha sortit al camp en el minut 30, quan Brasil guanyava per 1-0 amb gol de Fred, anotat al minut 21, i a qui justament ha substituït i li ha donat el pas al camp amb reverències i una forta abraçada. En el seu últim partit amb la samarreta de Brasil, Ronaldo ha tingut tres oportunitats clares de marcar i acomiadar-se amb un gol en els minuts 35, 39 i 41, però la mala punteria o la intervenció del porter romanès Tatarusanu ho han impedit.