Ciclisme

Joaquim Rodríguez guanya l'etapa reina de la Dauphiné Libéré i es col·loca sisè a la general

Joaquim "Purito" Rodríguez ha entrat en solitari a la línia d'arribada del port d'Allevard, als Alps francesos. El català s'ha escapat en els últims 5 quilòmetres, i ha acabat traient trenta segons a holandès Robert Gesink, que encapçalava el grup dels favorits. Entre ells l'anglès Bradley Wiggins, que segueix encapçalant la cursa amb un minut i 26 segons d'avantatge sobre l'australià Cadel Evans. El Purito Rodríguez escala fins a la sisena posició provisional (a 3 minuts de Wiggins) quan falta l'última etapa d'alta muntanya que s'ha de disputar aquest diumenge.

Actualitzat
L'etapa s'ha acabat decidint a la pujada final d'11,2 quilòmetres, després del final de l'escapada de vuit corredors que havien dominat la cursa fins llavors.
Al port d'Allevard, de 1.422 metres d'alçada, Joaquim Rodríguez ha pogut posar fi a una sèrie de segons llocs (Amstel Gold Race, Fletxa Valona) que havia acumulat aquesta temporada. És la seva segona victòria aquest any. Després de competir al Giro, on va ser cinquè, el català ha demostrat estar en un gran moment de forma, tot i que no té plans de prendre part en el proper Tour de França.

En la classificació general de la Dauphiné, l'anglès Bradley Wiggins amplia el seu avantatge, i ara és a 1 minut i 26 segons de Cadel Evans i a 1 minut i 52 segons de Vinokurov, que ha intentant en va deixar enrere Wiggins. L'última etapa (117,5 km), de Pontcharra, es disputarà aquest diumenge, amb la pujada al Col du Glandon abans de l'ascens final a l'estació d'esquí de La Toussuire.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut