Fórmula 1

Button s'imposa en un caòtic GP del Canadà davant de Vettel i Webber

Jenson Button s'ha adjudicat la victòria en un interminable i caòtic Gran Premi del Canadà de Fórmula 1. El pilot britànic ha superat Sebastian Vettel en l'última volta aprofitant una errada de l'alemany en una de les curses més accidentades dels últims anys. La pluja que ha caigut sobre el circuit de Mont-real ha aturat la cursa durant dues hores i, en la represa, Fernando Alonso ha hagut d'abandonar per una topada precisament amb Button. Mark Webber ha completat el podi final. Jaume Alguersuari ha firmat la seva millor actuació a la Fórmula 1 i ha acabat a la vuitena plaça, i Pedro Martínez de la Rosa, en el seu retorn a la competició, ha estat dotzè.

Actualitzat
El Gran Premi del Canadà passarà a la història de la Fórmula 1 com un dels més estranys i sorprenents. Tots els equips tenien previsió de pluja, però pocs s'esperaven el xàfec que ha caigut sobre el Circuit Gilles-Villeneuve durant les primeres voltes. Unes voltes on Lewis Hamilton ha picat amb el seu company d'equip, Jenson Button, i ha hagut abandonar. Quan s'havien disputat 25 voltes de 70 la direcció de cursa ha decidit treure la bandera vermella i aturar la cursa. Els pilots i els equips han estat esperant una decisió durant més de dues hores, que és el temps que ha estat aturada la carrera. Un cop s'ha reprès, problemes per a Fernando Alonso, que s'ha tocat amb Button i ha quedat fora de combat.

Vettel s'ha mantingut, des del principi, al capdavant, i amb les diverses aparicions del "safety car" tenia la cursa sota control. Però en les últimes voltes, Jenson Button ha començat a volar sobre l'asfalt sec del traçat de Mont-real i, en l'última volta ha avançat el líder del Mundial, Sebastian Vettel, que ha comès una errada en la traçada. El pilot de McLaren s'ha adjudicat la victòria de forma brillant i se situa segon de la classificació general del Mundial.

Pel que fa als dos pilots catalans de la graella, Jaume Alguersuari ha aconseguit la seva millor classificació a la Fórmula 1 i ha acabat puntuant, en la vuitena posició, mentre que Pedro Martínez de la Rosa, en el seu retorn a la competició al volant d'un Sauber, ha estat dotzè, molt a prop de la zona dels punts.

Jenson Button queda lliure de sanció


Els comissaris no van considerat punibles finalment les accions de Jenson Button que van desembocar en els accidents de Lewis Hamilton i Fernando Alonso. Button va xocar en la volta 8 amb Hamilton, que va suposar la retirada del seu company d'equip. De la mateixa manera, en el gir 37, Buttonva va impactar el seu monoplaça amb el d'Alonso amb les mateixes conseqüències per a l'asturià. Després d'analitzar ambdues accions, els comissaris de la cursa van decidir no penalitzar-lo i l'anglès manté finalment el triomf aconseguit en aquesta accidentada carrera.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut