Fórmula 1

Alonso trenca l'hegemonia de Vettel i Red Bull i suma la primera victòria de la temporada a Silverstone

Fernando Alonso ha trencat el domini absolut de Red Bull en aquest mundial i ha sumat el primer triomf de Ferrari després de deu curses, en un circuit, en principi, ideal per a Sebastian Vettel i Mark Webber. El pilot asturià es va imposar al Gran Premi de la Gran Bretanya de Fórmula 1 en una cursa que es va disputar en sec i que es va decidir en les aturades als boxs. Precisament una aturada massa llarga de Red Bull en el segon repostatge de Vettel va permetre a Alonso situar-se primer a 24 voltes per al final i l'asturià ja no va deixar aquesta posició de privilegi. Vettel i Webber, que van mantenir un intens duel per la segona plaça, van completar el podi final. Jaume Alguersuari va tornar a entrar a la zona de punts en acabar desè després de remuntar des de la divuitena plaça.

Actualitzat
Fernando Alonso ha estat capaç de trencar la dictadura de Red Bull al Mundial de Fórmula 1. En un circuit "a priori" no gaire favorable per a Ferrari com és Silverstone, el pilot asturià va aconseguir la primera victòria de la temporada en una vibrant cursa que es va decidir en les parades a boxs.

A la sortida, Sebastian Vettel va avançar el seu company d'equip, Mark Webber, que sortia des de la "pole position", i es va col·locar en la primera posició. Alonso va intentar avançar l'australià en els primers revolts però no va poder, mentre que Hamilton, molt motivat davant la seva afició, va fer una bona sortida i en dues voltes va passar de la desena a la cinquena posició.

En la quinzena volta, després del primer "pit stop" i amb la pista cada vegada més seca, Hamilton va avançar Alonso per a alegria dels aficionats britànics i es va situar en posició de podi. Però l'asturià, amb un bon ritme de cursa, no es va rendir i nou voltes després va tornar la moneda al pilot de McLaren amb un avançament impecable.

Al davant, els Red Bull de Vettel i Webber ocupaven les dues primeres places, però tot va canviar a 24 voltes per al final. Després de la segona aturada a boxs, Alonso va aprofitar un "pit stop" massa llarg de Vettel per situar-se líder de la cursa i fins i tot Hamilton va superar l'alemany en el seu retorn a la pista.

Alonso es va beneficiar pel tap que durant quatre voltes va fer Lewis Hamilton sobre l'alemany i va anar incrementant el seu avantatge al capdavant de la cursa fins a creuar la línia d'arribada com a guanyador. Amb aquest gran triomf, Alonso es col·loca ara en la tercera plaça de la classificació del Mundial, tot i que encara està a 92 punts de Vettel, que es manté líder sòlid del campionat.

Vettel finalment va ser segon després que el seu equip va donar instruccions a Webber perquè no l'avancés en l'última volta quan l'australià rodava molt més ràpidament que l'alemany. Per la seva banda, Jaume Alguersuari va ser desè després de culminar una gran remuntada des de la divuitena posició de la graella i va aconseguir puntuar per tercer Gran Premi consecutiu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut