Fórmula 1

Jenson Button s'imposa a Hongria en superar Vettel i Alonso, i Alguersuari acaba desè

Jenson Button ha estat el més hàbil i el més intel·ligent al Gran Premi d'Hongria de Fórmula 1 i ha triomfat al mateix circuit on va aconseguir la seva primera victòria com a professional, l'any 2006. El britànic ha aprofitat les errades de Hamilton i el bon rendiment del seu McLaren per adjudicar-se el primer lloc davant del líder del Mundial, Sebastian Vettel, i de l'asturià Fernando Alonso. Hamilton ha perdut totes les opcions per una virolla que ha comportat, a més, un "drive through" de sanció. Qui ha firmat una gran actuació ha estat Jaume Alguersuari, que ha sumat un punt més gràcies a la seva magnífica desena posició. En alguns moments ha arribat a col·locar-se setè.

Actualitzat
La pluja intermitent que queia sobre el circuit d'Hungaroring ha obligat els pilots a sortir des de la graella amb els pneumàtics intermedis. Han estat unes primeres voltes tenses, amb contínues relliscades, però amb cap accident. Nico Rosberg i Michael Schumacher han avançat els Ferrari, però tant Alonso com Massa han recuperat les seves respectives posicions. Al capdavant, la pressió de Hamilton sobre Vettel ha fet l'efecte i el britànic s'ha col·locat líder a la cinquena volta.

La pista s'ha anat assecant a poc a poc i, a partir de la volta 13, els favorits han entrat a boxs per canviar els pneumàtics intermedis pels supertous. A banda de Hamilton, qui millor ritme demostrava era Jenson Button, que ha sorprès Vettel i li ha arrabassat la segona plaça. D'aquesta manera hem arribat a l'equador de la cursa, amb Webber i Alonso barallant-se per la quarta posició i amb Jaume Alguersuari onzè, a poques dècimes de la zona de punts.

Hamilton: virolla i sanció

El moment clau del GP d'Hongria ha arribat a la volta 47, quan Hamilton ha fet una virolla just quan tornaven a caure gotes sobre l'asfalt. Els jutges li han imposat un "drive through" de sanció en entendre que la seva incorporació ha fet perillar la integritat dels pilots que li anaven al darrere, i aquesta penalització ha esvaït qualsevol possibilitat de remuntada. Com a consol, pot dir que ha mantingut la quarta posició malgrat la pressió que li ha posat Webber al tram final de la cursa.

Mentrestant, Button s'ha encaminat plàcidament cap a l'onzena victòria com a professional, la sisena que aconsegueix sobre asfalt mullat i la segona fins ara aquesta temporada. Vettel, segon, ha preferit mantenir-se tranquil per ampliar la distància sobre Webber a la classificació del Mundial. Alonso, tercer, ha fet un bon final i ha retallat bastant la diferència amb Vettel, però li han faltat voltes per intentar l'assalt al segon graó del podi. El seu company Felipe Massa ha acabat sisè, i Jaume Alguersuari s'ha refet d'una petita topada amb Kobayashi i ha pogut esgarrapar un punt amb el desè lloc.

L'ensurt de Heidfeld

A la volta 25, tot just després de passar per boxs, el cotxe de Nick Heidfeld s'ha incendiat per causes que encara es desconeixen. Just quan les assistències estaven apagant el foc, s'ha produït una petita explosió al monoplaça que no ha tingut conseqüències.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut