Barça

El Barça tanca la gira nord-americana amb un triomf contra l'Amèrica de Mèxic (2-0)

El Barça ha tancat la gira nord-americana amb una victòria balsàmica. Després d'encadenar dues derrotes consecutives contra el Manchester United i el Chivas, els blaugranes s'han refet amb un triomf davant l'Amèrica de Mèxic (2-0). En un partit disputat al Cowboys Stadium de Dallas, els homes de Guardiola s'han imposat gràcies als gols de David Villa en el minut 24 de la primera part i de Seydou Keita ja a les acaballes del matx. Després d'aquesta victòria, l'expedició blaugrana tornarà immediatament cap a casa per acabar de preparar l'anada de la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid.

Abans de començar el partit a l'espectacular Cowboys Stadium, l'estadi cobert més gran del món, amb capacitat per a 110.000 persones, els dos equips han guardat un respectuós minut de silenci per la recent mort de Jesús Farga, exresponsable del futbol base blaugrana i vicepresident de la Federació Catalana. En l'últim partit de la gira nord-americana a Dallas, Guardiola ha apostat per un onze titular format íntegrament per jugadors del primer equip i amb la novetat de Thiago com a fals davanter centre.

L'experiment ha donat bon resultat en una primera part de clar domini blaugrana tot i que la primera aproximació de perill del partit l'ha tingut l'Amèrica de Mèxic. En el minut 7, Vicente Pérez s'ha plantat tot sol davant Valdés després que Piqué hagi trencat el fora de joc i Abidal, molt ràpid, li ha pres la pilota quan es disposava a xutar amb tot a favor per marcar. Aquest ensurt ha provocat la ràpida resposta del Barça amb un xut de Xavi des de la frontal que s'ha perdut fregant el pal.

El Barça s'ha fet amo i senyor del partit i en el minut 24, Villa ha inaugurat el marcador rematant de cap una precisa centrada d'Adriano. Amb l'arribada del primer gol, els blaugranes han començat a desplegar el seu joc habitual de toc i combinació i les ocasions de perill s'han multiplicat sobre la porteria mexicana. Poc després Villa ha desaprofitat una clara oportunitat per fer el segon però s'ha topat amb Navarrete. L'asturià, molt incisiu, s'ha convertit en el millor jugador sobre la gespa i partint des de la banda esquerra, ha disposat de més ocasions per incrementar el seu compte golejador.

L'Amèrica, amb més ritme de competició que els blaugranes, pràcticament no s'ha apropat amb perill sobre la meta de Valdés en uns primers 45 minuts de clar domini del Barça i en què els mexicans s'han dedicat a córrer darrere de la pilota.

Keita sentencia a les acaballes

Amb els canvis a l'inici de la represa, Thiago ha tornat al mig del camp amb Iniesta i Keita, mentre que Villa ha passat al centre de l'atac amb el jove de Reus Isaac Cuenca a la banda esquerra. Les modificacions a l'onze han acabat amb el clar domini del Barça i han servit per donar comoditat a l'Amèrica, que ha xutat tres cops a porteria durant els primers 15 minuts de la segona part. L'ocasió més clara ha estat una rematada de Vicente Sánchez que ha obligat Valdés a estirar-se per evitar l'empat.

El Barça ha baixat molt les seves prestacions i els mexicans s'han estirat cada vegada amb més perill sobre la meta defensada pel jove Masip, que ha entrat en el lloc de Valdés. L'entrada del "Chucho" Benítez ha fet anar de corcoll la defensa blaugrana per la seva velocitat però quan més estaven patint els homes de Guardiola per mantenir el mínim avantatge en el marcador ha arribat la sentència definitiva. En el minut 89, una internada del jove Gerard Deulofeu l'ha culminat Keita per fer el definitiu 2-0, resultat amb el qual s'ha acabat el matx.

El Barça ha tancat la seva gira per terres nord-americanes amb un balanç de dues derrotes i una victòria i després d'acabar la seva estada als Estats Units amb millors sensacions, l'expedició blaugrana tornarà immediatament cap a casa per acabar de preparar l'anada de la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid al Bernabéu en el primer duel oficial d'una temporada que es preveu llarga i complicada.