Futbol

Un Barça menys rodat esgarrapa un valuós empat en l'anada de la Supercopa al Bernabéu (2-2)

Pep Guardiola continua sense conèixer la derrota com a tècnic del Barça al Bernabéu. Els blaugranes, molt menys rodats que el Reial Madrid, han esgarrapat un valuós empat a dos en l'anada de la Supercopa d'Espanya, un resultat fantàstic tenint en compte com afrontava el Barça el primer partit oficial de la temporada. Amb Alexis Sánchez de titular i amb un equip sorprenent i amb molts jugadors gairebé sense ritme de competició, els blancs s'han avançat amb un gol d'Özil en el minut 13. Però el Barça, tot i patir més del compte, ha capgirat el resultat advers abans del descans amb gols de Villa i Messi. En la represa, Xabi Alonso ha fet l'empat definitiu. La tornada, al Camp Nou, decidirà el campió del primer títol de la temporada.

Guardiola ha sorprès amb el primer onze oficial de la temporada. Alexis Sánchez, que encara no havia jugat ni un minut en tota la pretemporada, ha estat titular al Bernabéu. El Reial Madrid, amb el mateix equip que va caure per 5-0 al Camp Nou a la Lliga però molt més rodat que el Barça, ha sortit decidit a prendre's la revenja d'aquella dolorosa desfeta.

Des del primer minut, la pressió asfixiant dels blancs ha ofegat els de Guardiola i a Valdés se li ha començat a girar feina ben aviat. El porter blaugrana ha estat providencial evitant amb una mà prodigiosa un cop de cap de Benzema que ja entrava. El Barça no ha reaccionat i només tres minuts després, el Madrid s'ha avançat en el marcador. Benzema ha fet una bona jugada individual i li ha servit el gol en safata a Mesut Özil, que ha definit amb classe davant d'un Valdés venut. El gol de l'alemany ha desfermat l'eufòria del Bernabéu i de Mourinho, que ho ha celebrat amb ràbia des de la banqueta.

El Madrid ha dominat a plaer un Barça desconegut i que ha tingut molts problemes per fer el seu joc habitual de toc. Més imprecisos del que és habitual, Guardiola s'ha desesperat veient que els seus homes eren incapaços d'obtenir el control de l'esfèrica.

Tot i la pressió asfixiant dels blancs, el Barça ha aconseguit empatar quan pitjor ho estava passant. En el minut 36, David Villa ha emmudit el Bernabéu amb un autèntic golàs. L'asturià ha batut Casillas amb una impressionant rematada des de la frontal que ha entrat per tot l'escaire en el primer xut dels blaugranes entre els tres pals. I com si portés el rodatge de tota la pretemporada, Leo Messi, que gairebé no havia participat en tota la primera part, ha aparegut amb les seves genialitats habituals per posar el Barça al davant fent l'1-2 amb què s'ha arribat al descans. Un resultat absolutament impensable vist el que s'ha vist sobre el terreny de joc.

Xabi Alonso fa l'empat definitiu

En la segona meitat, el Barça ha començat molt millor i Alexis ha donat el primer avís sobre la porteria de Casillas. Però quan la millora blaugrana semblava evident, Xabi Alonso ha fet el gol de l'empat a dos amb un xut ras i potent que Valdés no ha pogut evitar.

El Barça ha començat a acusar el desgast físic i les ocasions blanques s'han anat succeint mentre la tensió ha aparegut sobre la gespa. Dos vells coneguts, Pepe i Alves, s'han tornat a trobar. Valdés ha tingut molta feina i ha estat protagonista amb parades decisives com la que li ha fet a Cristiano Ronaldo i també en accions per a la polèmica, com una falta sobre el portuguès dins de l'àrea que l'àrbitre no ha castigat com a penal. Teixeira Vitienes tampoc ha volgut compensar en una clara falta de Marcelo a Pedro que també ha passat per alt. L'empat final ho deixa tot pendent del que passi dimecres al Camp Nou.