Barça

Cesc signa el contracte que el vincula amb el Barça per 5 temporades

Cesc Fàbregas s'ha vinculat al Futbol Club Barcelona per 5 temporades, amb una clàusula de rescissió de 200 milions d'euros. El migcampista català ha passat la revisió mèdica prèvia a la signatura del contracte que l'unirà amb el club blaugrana fins al 2016. Uns minuts abans de les vuit, Cesc ha entrat a l'Hospital de Barcelona per començar a passar les proves pertinents. Posteriorment s'ha dirigit al Camp Nou, on ha passat la segona part del reconeixement mèdic. Moments després de signar el contracte, Cesc Fàbregas ha fet la tradicional sessió de fotografies amb el president Sandro Rosell. Vestit de blaugrana i davant un nombrós públic que l'ha volgut acompanyar en aquest acte protocol·lari, el jugador ha saltat a la gespa del Camp Nou. Posteriorment ha parlat en la roda de premsa de presentació a la Sala París de l'estadi blaugrana.

Actualitzat
El jugador ha signat el seu contracte amb el Barça en presència de Sandro Rosell, que ja li ha donat la benviguda via Twitter, Josep Maria Bertomeu i Andoni Zubizarreta.
Més de 35.000 espectadors, que ocupaven la segona i la tercera graderies del Camp Nou, han pogut veure per primer cop Cesc Fàbregas vestit de blaugrana. Amb una samarreta amb el número 4 i amb el nom de Fàbregas, el jugador ha posat davant els mitjans de comunicació sobre la gespa del Camp Nou. Ha dirigit unes paraules d'agraïment en un dia que ha qualificat d'"especial", i fins i tot ha fet un petó a l'escut de la samarreta.

En la roda de premsa posterior a la Sala París del Camp Nou davant els mitjans de comunicació, Cesc, acompanyat de Zubizarreta i Bertomeu, ha agraït l'esforç del Barça pel seu fitxatge, centrant-se en les figures de Sandro Rosell i Josep Guardiola. El d'Arenys ha qualificat tot el que estava vivint com un dels "millors moments de la seva vida". El jugador és conscient del repte que tindrà a partir d'ara, i que potser ha d'assumir inicialment un rol secundari en l'equip de Guardiola: "He triat l'objectiu més difícil però el que em pot donar més plaer". Cesc Fàbregas també ha tingut paraules d'agraïment pel seu extècnic Arsène Wenger, de qui considera que és com un segon pare per a ell, i a qui "no té suficients paraules d'admiració" pel que ha fet pel seu fitxatge. I també ha agraït a Thiago Alcántara que li cedís el número 4 de la samarreta.

El Barça, després d'empatar contra el Reial Madrid en l'anada de la Supercopa, no descansa, i s'ha entrenat al vespre a porta tancada. Serà el primer entrenament del d'Arenys a les ordres de Guardiola, que es repetirà aquest dimarts i el dimecres, el mateix dia de la tornada de la Supercopa a les 23 h al Camp Nou.

Les condicions del traspàs

En la roda de premsa de presentació del jugador, el directiu responsable de l'àrea esportiva, Josep Maria Bertomeu, ha explicat les condicions del traspàs. El Barça pagarà 29 milions d'euros a l'Arsenal en dues quotes, la meitat en els propers dies i l'altra meitat al setembre. Després pagarà 5 milions d'euros més en bonus, en funció dels títols que guanyi el d'Arenys amb el Barça: 2 milions per una primera Lliga, 2 millions més per una possible segona Lliga, i 1 si guanya la Champions. La xifra de variables era inicialment de 6 milions, que l'Arsenal ha reduït per pagar els drets de formació de Toral i Ballarín, fitxats pel club "gunner" del Barça. A més, durant aquests 5 anys de contracte, el Barça li pagarà a l'Arsenal 1 milió més per cada any, que descomptarà de la fitxa de Cesc. Bertomeu ha confessat que "no ha estat un fitxatge tan fàcil com jo havia previst".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut