Futbol

El Barça s'imposa al Reial Madrid (3-2) i guanya la Supercopa d'Espanya

El Barça es va adjudicar la Supercopa d'Espanya després d'imposar-se (3-2) al Reial Madrid el dia del debut de Cesc. Mourinho va tenir una actitud lamentable. Va ser un títol renyit, que es decidir en els minuts finals. Tot i que el Barça es va avançar dues vegades en el marcador gràcies als gols d'Iniesta (minut 15) i Messi (minut 44), el Reial Madrid va anivellar el marcador mitjançant Cristiano Ronaldo (al 20) i Benzema (al 80). Quan la pròrroga semblava inevitable, Messi va establir el tercer gol decisiu. En els minuts finals, una brutal entrada de Marcelo sobre Cesc va deslluir el que fins aleshores havia estat un gran espectacle.

El Reial Madrid, coneixedor de la seva superioritat física, va anar a buscar el Barça al seu camp. Amb una eficaç pressió a la sortida de pilota del Barça, l'equip blanc va posar setge els primers minuts a la porteria de Valdés aprofitant la inseguretat de la defensa local. Però tots els sistemes tenen riscos, i aquest més. La defensa avançada del Madrid va provocar que els centrals sortissin molt lluny per buscar Messi. L'argentí, murri com ningú, va aprofitar aquesta circumstància per desfer-se de dos marcadors i fer una assistència a l'espai per Iniesta. I el manxec, autor de pocs gols, però importants, va superar Casillas en la seva sortida.

L'1-0 va durar poc en el marcador, perquè el Reial Madrid no es va arrugar i va obtenir l'empat amb una rematada de Cristiano Ronaldo, d'un xut de Benzema i amb alguns dubtes sobre la legalitat de la seva situació. La defensa del Barça, tova i carregada de dubtes, va haver d'agrair a Valdés que el Madrid no fes el segon gol. El mateix Cristiano l'ha tingut, però el porter de Gavà va desviar just perquè la pilota s'estavellés al travesser.

Amb un Madrid valent i un Barça menys precís que habitualment, l'equip de Pep Guardiola va tenir poques arribades, però força clares, com una gardela de Pedro que Casillas ha enviat providencialment a córner, o una escapada de Messi, a qui Pepe va poder destorbar en última instància.

I a les acaballes de la primera part, quan el Madrid començava a acusar el desgast físic, va arribar un gol de traca i mocador signat per Messi, però amb part del mèrit de Piqué, que li va tornar una paret d'esperó dins l'àrea blanca. L'argentí va saber aguantar com només ell sap fer i deixar clavat un Casillas que encara deu tenir malsons tenint en compte que cada cop que es veuen Leo li marca almenys un gol.

Si a la primera part el partit havia transcorregut amb una relativa correcció per part dels dos equips -la clàssica ja habitual entrada lletja de Khedira i poc més-, Marcelo, que va entrar a la segona meitat, es va encarregar de recuperar el joc subterrani amb una puntada a Messi que hauria pogut merèixer la vermella directa i va generar la primera picabaralla de la nit. I poc després, Pepe, que ja havia fet mèrits anteriorment, també va voler deixar la seva petjada amb una entrada sobre l'argentí, i poc després, amb un cop de colze sobre Piqué a l'àrea blanca.

El temps passava i el Reial Madrid era a només un gol d'empatar l'eliminatòria. Tot i perdre fluïdesa respecte a la primera meitat, l'equip blanc va tenir opcions, sobretot en una rematada de cap de Ramos a la sortida d'un córner. I va ser precisament en una altra sortida de córner, l'assignatura pendent dels blaugrana en aquesta Supercopa, on el Madrid va trobar finalment l'empat i el dret a jugar una pròrroga. Una sèrie de rebots van acabar amb Pepe assistint Benzema perquè el francès igualés el partit i l'eliminatòria.

I quan ja ens dirigíem inexorablement a la pròrroga, tres minuts abans del final i amb Cesc al camp debutant com a blaugrana, ha arribat el gol de Messi que ha decidit el títol.

Cesc, debut i títol

Cesc va entrar a temps per ser present quan es decantava la balança. De fet, va participar en la jugada del tercer gol blaugrana, tot i que el mèrit cal atribuir-lo més a la gran centrada d'Adriano i a la rematada imparable de Messi.