Futbol

La reunió entre l'AFE i la LFP acaba sense acostament de posicions i la vaga es manté

La reunió d'aquest migdia entre la Lliga de Futbol Professional i l'AFE no ha servit per desconvocar la vaga, i ni tan sols s'ha produït un acostament de posicions entre totes dues parts. De fet, els futbolistes han denunciat que els clubs i la federació ja donaven per fet que no se celebraria la primera jornada i, fins i tot, havien iniciat les gestions per reassignar la data, cosa que l'AFE considera una pràctica antivaga. Els pròxims dies hi haurà noves reunions per evitar una vaga indefinida que posi en perill el campionat.

Actualitzat
La Lliga de Futbol Professional (LFP) i l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) no han arribat a un acord per desconvocar la vaga de futbolistes després de gairebé quatre hores de reunió a la seu de la Lliga. Luis Rubiales, president de l'AFE, i José Luis Astiazarán, president de la LFP, han defensat les posicions de cada institució a la segona reunió després que l'11 d'agost l'AFE va anunciar la convocatòria de vaga per a les primeres dues jornades del campionat.

L'objectiu d'aquesta segona trobada era apropar les posicions després que el dimecres 17 no es va arribar a cap acord. Els principals motius de discordança es troben en l'actual conveni col·lectiu, que segons l'associació de jugadors no aporta prou garanties de cobrament per als jugadors. El sindicat dels futbolistes exigeix l'elaboració d'un nou conveni en què la llei de l'esport estigui per sobre de la llei concursal, una legislació mercantil a través de la qual els clubs poden no fer front als deutes acumulats i congelar el pagament dels sous dels seus jugadors.

Hi ha programades dues trobades més

Les negociacions continuaran el cap de setmana i la setmana vinent. El dissabte hi haurà una trobada a les 10.15, però les parts afectades no compareixeran davant els mitjans de comunicació fins que es produeixi una tercera reunió, programada per dilluns a la mateixa hora.

La LFP no vol una Lliga de 37 jornades

José Luis Astiazarán no vol sentir a parlar d'una Lliga de 37 jornades. Aquesta és la intenció de l'AFE, que no vol que es busqui una data per a la primera jornada de Lliga i intenta que, per tant, mai s'arribi a disputar. El president de la LFP ha explicat, però, que a la reunió les dues parts han compartit criteris i, tot i que diu que ja hi ha propostes per desencallar la situació, l'acord encara no s'ha produït. El que sí que ha confirmat Astiazarán és que la Lliga no "aplicarà mesures disciplinàries contra els jugadors". "La Lliga respecta el dret a la vaga de tots els treballadors del futbol", ha afegit.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut