Futbol

Guardiola ja és l'entrenador que ha guanyat més títols amb el Barça i Xavi, el jugador

Amb tres anys i tres mesos, Josep Guardiola n'ha tingut prou per convertir-se en l'entrenador que ha donat més títols al Futbol Club Barcelona en la seva història: un total de 12 de 15 possibles. Una autèntica proesa que li permet superar els registres obtinguts pel seu mestre, Johan Cruyff, en vuit anys a la banqueta blaugrana. El deixeble ha superat el mestre gràcies a dues Copes d'Europa, un Mundialet de Clubs, dues Supercopes d'Europa, tres Lligues, una Copa del Rei i tres Supercopes d'Espanya.

Actualitzat
Xavi, el jugador amb més títols

Quan Xavi Hernández arribava a La Masia el mes de juliol de 1991, amb onze anys, no podia somiar que la seva carrera al Barça seria tan exitosa. Ara ell representa el model per a qualsevol jugador que es posa des de ben petit la samarreta barcelonista. Significa l'esforç d'anar pujant per les diferents categories fins a arribar al primer equip. I un cop a l'elit fer-te un lloc com a titular i, en el seu cas, batre tots els rècords possibles. Ara mateix és el jugador que més vegades ha vestit la samarreta culer a la història. Ho va fer la temporada passada superant els 549 partits de Migueli. Ell representava el relleu de Guardiola. Però l'alumne ja fa temps que va superar el mestre com a jugador.

I ara ja té una nova marca espectacular. Amb 18 títols és el jugador barcelonista que més copes ha aixecat. Entre el gol a Valladolid, clau per aconseguir la seva primera Lliga amb el Barça de Van Gaal, la temporada 1998-1999, i la passada temporada aixecant amb Carles Puyol el títol de campions de Lliga, ha col·leccionat sis campionats espanyols. Cinc Supercopes d'Espanya, l'última fa uns quants dies contra el Madrid, i una Copa del Rei completen els dotze títols aconseguits en terreny espanyol.

Però el seu palmarès s'ha engrandit amb els èxits europeus. Ell pot presumir d'haver sumat 3 Lligues de Campions. A la primera, a París, una lesió no li va permetre participar-hi. Però les seves actuacions van ser decisives a les de Roma i Londres. En terres italianes, una centrada seva va permetre a Messi sentenciar el partit. I a Wembley, ell va portar el timó d'una de les exhibicions més grans que es recorden en una final europea. Per arribar al divuitè títol, el migcampista de Terrassa ha guanyat dues Supercopes d'Europa i un Mundial de Clubs. Xavi Hernández és una llegenda en actiu i la seva pelopina, gir sobre si mateix amb la pilota enganxada al peu, és una imatge que representa la seva essència com un dels millors migcampistes de la història.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut