Fórmula 1

Sebastian Vettel guanya a Monza i ja ensuma el títol, en una brillant cursa d'Alguersuari, que acaba setè

Actualitzat
Sebastian Vettel va sumar la seva vuitena victòria de l'any al Gran Premi d'Itàlia i ja ensuma el títol mundial. Per darrere, Button, segon, i Alonso, tercer, no van poder evitar, un cop més, el triomf de l'alemany de Red Bull. Alguersuari, amb el setè lloc, va aconseguir el seu millor resultat a la Fórmula 1.

Sebastian Vettel continua sent una piconadora imparable, i sense cometre errades, camina amb pas ferm cap al campionat mundial. L'alemany es va veure superat a la sortida per Alonso, que sortia de la segona línia, però va acabar dominant una nova cursa amb gran autoritat. És la seva vuitena victòria de l'any.

L'accident de la sortida, en què hi va haver fins a cinc cotxes involucrats, va treure per primer cop el cotxe de seguretat a la pista, amb Alonso al capdavant després de la seva espectacular arrencada. Vettel, a la volta cinquena i ja sense cotxe de seguretat, va avançar l'asturià i va marxar, amb una solvència insultant, cap a un nou triomf. Darrere, la lluita de Massa i Webber per les posicions capdavanteres els va fer topar entre ells. El brasiler va baixar fins a la novena plaça i l'australià Webber va haver d'abandonar en trencar la transmissió.

Amb Vettel volant cap a una nova victòria, l'interès de la carrera es va centrar en els altres dos llocs del podi. Alonso va aprofitar la seva sortida per mantenir el segon lloc fins ben bé la meitat de la cursa. Però l'anglès Button, de McLaren, venint de darrere, es va cruspir primer Hamilton i Schumacher, en ple duel particular, i després va avançar Alonso. L'asturià, amb problemes per treure rendiment amb els pneumàtics freds, va veure com Hamilton se li acostava i li acabava disputant el tercer lloc. Alonso el va poder mantenir i surt de Monza reforçat, després d'uns entrenaments previs molt mediocres.

Sebastian Vettel amb aquest nou triomf ja suma 284 punts i té el títol de campió del món a tocar. En la propera carrera a Singapur, podria sentenciar el campionat, si els seus màxims rivals no aconsegueixen situar-s'hi a prop.

Alguersuari, millor resultat a la Fórmula 1

Jaume Alguersuari es va beneficiar de l'incident inicial i va poder col·locar el seu Toro Rosso a l'onzena posició en les primeres voltes, guanyant-ne quatre. Amb una conducció molt segura, el català va tornar a fer un magnífic resultat, i va acabar puntuant per quarta vegada aquest any. La setena posició final és el seu millor resultat a la Fórmula 1 i confirma la seva progressió en el campionat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut