Natació

Gemma Mengual obté la medalla de plata en l'exercici individual als Europeus de Budapest

La catalana Gemma Mengual ha aconseguit la primera medalla per a la delegació espanyola en el Campionat d'Europa que es disputa a Budapest, a Hongria. Mengual ha aconseguit la plata en la final individual de natació sincronitzada, per darrere de la russa Natalia Isxenko i per davant de la grega Nathalia Anthopoulou. Mengual ha obtingut una nota global de 97,700, pels 98,400 de la russa, que s'ha penjat la medalla d'or.

Mengual s'ha mostrat "molt orgullosa" pel resultat, el millor que ha aconseguit mai la nedadora barcelonina en un Campionat d'Europa -en els Europeus de Madrid de l'any 2004 només va poder ser bronze-. La flamant subcampiona d'Europa ha dit que es troba "molt cansada" i que no podia ni caminar quan ha sortit de l'aigua un cop acabat l'exercici.

Preguntada per si Natalia Isxenko, que s'ha proclamat campiona d'Europa per davant d'ella, era inabastable, Mengual ha afirmat que "no", però que "segueix l'escola de totes les russes. Si ho fem igual, guanya ella segur".

La barcelonina ha destacat el contrast entre els mitjans de què disposa la natació sincronitzada a Espanya i els resultats aconseguits. "Amb el que hi ha mira què aconseguim", ha dit Mengual.