Motociclisme

Carles Checa es proclama campió del món de superbike a Magny Cours

Carles Checa, conduint una Ducati i sortint des del tercer lloc de la graella a Magny Cours, ha pogut guanyar la primera cursa i aconseguir els punts suficients per assegurar-se el campionat. El pilot de Sant Fruitós de Bages, gran dominador de la superbike d'aquesta temporada, en tenia prou amb tres punts entre les dues mànegues i no ha donat marge per a la sorpresa. Checa ha agafat el liderat de la primera mànega a falta de 14 voltes, amb un avançament espectacular a l'anglès Laverty, i ja no ha abandonat aquest privilegiat lloc. El seu màxim rival, Marco Melandri, ha pogut remuntar venint del darrere, però amb un segon lloc no n'ha tingut prou. És el primer pilot de tot l'estat espanyol que aconsegueix el títol de superbike.

La segona joventut de Checa

Carles Checa, 38 anys, nascut a Sant Fruitós de Bages, és el nou campió del món de superbike. El pilot català relleva en el palmarès d'aquesta competició l'italià Max Biaggi. Checa està vivint una segona joventut des que el 2008 va deixar MotoGP per les superbikes. Aquest any ha guanyat onze carreres amb Ducati, amb un domini espectacular. El mèrit és doble, perquè corre en una escuderia privada, mentre que Biaggi i Melandri ho fan amb els equips oficials d'Aprilia i Yamaha.

Checa té una trajectòria molt dilatada. L'any 1996 va guanyar el seu primer gran premi, a Catalunya, en la categoria dels 500 centímetres cúbics, davant de Mick Doohan i Àlex Crivillé, i va repetir triomf a Jarama el 1998. Ha dut des de les poderoses i difícils dos temps, sense control de tracció ni electrònica, fins a les modernes de quatre temps. Ha pilotat per a Honda, Yamaha i Ducati. El seu pitjor moment va ser el greu accident de Donington, el 1998. Carles, però, es va refer i al cap de tretze anys s'ha convertit en el primer català que regna en les superbikes. Enamorat de tot tipus d'esports -bicicleta, escalada, piragüisme...- sovint els practica amb el seu germà David, campió del món de resistència. A David li diuen "el Txeroki"; a Carles, "el Toro".