El Madrid no va permetre l'ús del català al Bernabéu. (Foto: EFE)
Futbol

La UEFA accepta una denúncia contra el Reial Madrid per "racisme contra el català"

L'Associació Amics de la Llengua Catalana va informar ahir divendres que la UEFA ha admès la seva denúncia respecte a uns fets que consideren "racisme anticatalà del Reial Madrid", succeïts al partit d'anada de l'eliminatòria de semifinals de la Lliga de Campions entre el conjunt madrileny i el FC Barcelona, disputat al Santiago Bernabéu el 27 d'abril. L'entitat va enviar al juny passat una carta al màxim organisme del futbol europeu en la qual reclamava mesures "contra l'acció racista que va tenir la directiva del Reial Madrid envers la llengua catalana".

Actualitzat
La denúncia, que porta la signatura de Ramon Torres, president de l'associació, destaca que no va permetre l'ús del català per la megafonia de l'estadi, com acostuma a succeir en tota la resta de partits de la Lliga de Campions, ja que el Barça escull el català com a llengua pròpia i aquest fet és acceptat per la UEFA amb normalitat. El Reial Madrid va al·legar problemes d'ordre públic per negar-se a utilitzar el català al Bernabéu.

Torres també va explicar que només la intervenció del llavors ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, reconegut madridista, per cert, va permetre l'ús del català abans del partit "però no al final perquè els empleats del Reial Madrid van impedir l'accés del locutor en llengua catalana al seu lloc de treball".
Anar al contingut