Fórmula 1

Vettel sortirà primer al Gran Premi del Japó, davant de Button, Hamilton, Massa i Alonso

Avui, Vettel ha estat el més ràpid en els entrenaments qualificatoris del Gran Premi del Japó. Ha aconseguit la "pole" en els últims instants de la sessió, quan ha superat els registres dels McLaren. Només necessita un punt per proclamar-se campió del món, però Sebastien Vettel no només vol aquest punt, sinó que vol continuar guanyant curses, com ha fet al llarg de tota la temporada. El pilot de Red Bull aconseguia així la 27a "pole" de la seva carrera esportiva, 12 aquesta temporada en quinze grans premis. En segona posició, i només a 9 mil·lèsimes, s'ha classificat Jenson Button, dominador de tots els entrenaments lliures. L'altre McLaren, el de Lewis Hamilton, sortirà tercer, davant dels Ferraris de Felipe Massa i de Fernando Alonso, que ha acabat cinquè. Jaume Alguersuari ha quedat fora de la Q3 i sortirà setzè.

Actualitzat
Sebastian Vettel sempre té un as a la màniga i en aquests entrenaments oficials l'ha tornat a treure quan més li feia falta. Quan semblava que la "pole" a Suzuka seria per a McLaren, amb un Button estel·lar que ja havia dominat les tres sessions lliures, Vettel ha fet un últim gir impecable. L'alemany ha posat tothom al seu lloc amb una última volta espectacular en què ha acabat superant, per només nou mil·lèsimes, Jenson Button.

Així, Vettel sortirà aquest diumenge (a les 8 hores en directe per TV3 i Esport3) com a millor classificat a la recerca del punt que li falta per ser campió del món. En té prou d'acabar en el desè lloc, però segur que mirarà de sentenciar la seva segona corona amb una victòria, que seria la desena de la temporada. Per impedir el títol de Vettel, Button necessita guanyar les cinc curses que falten -inclosa aquesta- i que Vettel ja no sumi cap punt.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut