Fórmula 1

Button guanya al Japó davant d'Alonso i Sebastian Vettel, que es proclama campió mundial per segona vegada

Jenson Button va guanyar el Gran Premi del Japó i va donar a McLaren un nou triomf aquesta temporada. Alonso va ser segon i Sebastian Vettel, tercer, una posició que li permet revalidar el títol de campió del món. D'aquesta manera, el pilot alemany s'ha convertit, amb 24 anys, en el bicampió més jove de la Fórmula 1. Sebastian Vettel ha arrodonit una temporada gairebé perfecta. Nou victòries en 15 curses i 12 "poles" aquesta temporada en quinze grans premis. Amb un cotxe gairebé perfecte, l'RB7 de Red Bull, l'alemany va ser el gran dominador del Mundial de Fórmula 1 i va demostrar que no hi ha cap rival que li faci ombra. Jaume Alguersuari no va poder lluitar pels punts i va acabar en catorzena posició.

Actualitzat
Vettel no va tenir problemes per sumar el punt que li faltava i, amb una cursa conservadora, va acabar tercer just darrere de Button i Alonso. L'alemany es va escapar inicialment sortint de la "pole" després d'una sortida neta de la cursa. En un circuit, on els pneumàtics dels monoplaces van patir molt de desgast, va ser en els canvis de les gomes on els pilots capdavanters es van acabar jugant la cursa.

A la novena volta, Vettel va entrar a canviar els pneumàtics i, dues voltes després, Alonso va aprofitar la jugada per col·locar-se en tercera posició, just darrere de l'alemany i de Jenson Button. El segon canvi de pneumàtics va ser Vettel qui el va tornar a efectuar primer, i el britànic Jenson Button, que els va canviar una volta després (a la 21), va poder avançar el de Red Bull.

Amb Button liderant la cursa, Vettel, segon, a pocs metres, i Alonso en una còmoda tercera posició, la cursa es va veure interrompuda pel cotxe de seguretat. Massa i Hamilton se les van tornar a tenir a la pista. El Ferrari va tocar el Mclaren quan va intentar avançar-lo i i es van haver de retirar dues peces del monoplaça de l'asfalt.

Un cop represa la cursa, Vettel va perdre la tercera plaça en benefici d'Alonso en el tercer i últim canvi de pneumàtics. L'alemany, conscient del que es jugava i amb un Red Bull que patia molt la degradació de les gomes, va ser conservador i no va voler pressionar Alonso, que fins i tot es va acabar acostant a Button. Per la seva banda, el català Jaume Alguersuari va fer una cursa lluny de la zona de punts i es va moure entre la quinzena i catorzena posició sense opcions a millorar posicions.

Al final, victòria per a Button, que, a quatre curses pel final del calendari, lluitarà amb Alonso pel subcampionat. L'asturià va acabar segon, un resultat millor de l'esperat, i Vettel, tercer, va confirmar el seu bicampionat. Jaume Alguersuari va quedar en quinzena posició.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut