Bàsquet

L'Assignia Manresa venç el FIATC Joventut (71-59) en el duel català de la primera jornada d'ACB

L'Assignia Manresa s'ha endut el primer duel català de la temporada a l'ACB, després de superar el FIATC Joventut per 71 a 59, en la primera jornada de la Lliga. Els manresans han portat la iniciativa en els moments decisius, i han trencat la igualtat del matx al tercer quart, per acabar obtenint una renda considerable al final. El millor jugador del partit ha estat Justin Doellman (21 punts), ben ajudat per l'actuació de Josh Asselin (16 punts). A la banda badalonina, Nacho Llovet (9 punts) i Jordi Trias (10 punts) han intentat mantenir el seu equip al partit, però els errors els han condemnat a la primera derrota del curs.

Amb una gran actuació de Justin Doellman (21 punts, una valoració de 27), el gran protagonista del partit juntament amb Josh Asselin (16 punts), l'Assignia Manresa ha començat la temporada a la Lliga ACB amb una victòria sobre el FIATC Joventut en el duel català de la primera jornada. Ha estat una revenja per als manresans, després la derrota a mans dels verd-i-negres a la semifinal de la Lliga Catalana, també al Nou Congost, fa uns dies.

Al descans s'ha arribat amb un avantatge mínim pels locals (36-34) però durant tot el tercer quart els manresans han anat augmentant de mica en mica el seu avantatge, fins a arribar a una màxima diferència de vuit punts quan tot just comença el darrer i decisiu període. Els de Jaume Ponsarnau han sabut aprofitar les oportunitats i la capacitat dels seus jugadors més entonats. Els badalonins, en canvi, han pagat cars els seus errors -en especial les pilotes perdudes, un total de 19- i ja no han pogut recuperar el dèficit al marcador. Amb imprecisions per les dues bandes, l'Assignia ha pogut mantenir la renda sense massa sobresalts per imposar-se finalment per una diferència de 12 punts, un avantatge que pot ser considerable en un hipotètic empat a classificació.