Curses de muntanya

Kilian Jornet guanya la cursa de la muntanya Kinabalu i s'imposa a totes les curses de la "5 carreres 5 continents"

Kilian Jornet ha aconseguit culminar amb èxit la "5 carreres 5 continents". El català ha acabat guanyant la cursa de la muntanya de Kinabalu, després de remuntar a la baixada i superar l'italià Marco de Gasperi en els últims quilòmetres de la prova. Finalment, després de 2 hores i 37 minuts el català ha entrat en solitari a la línia d'arribada. El projecte de guanyar les cinc curses més importants de l'especialitat va començar a Austràlia amb la victòria de la The North Face 100 K i va seguir amb el triomf a la Western Union, als Estats Units. Fa poc menys de dues setmanes, Europa va viure un nou triomf de Kilian amb la victòria a l'Ultra Trail del Montblanc. Ara Kilian Jornet començarà la temporada d'hivern, on intentarà repetir els èxits de la temporada passada amb el Campionat d'Europa d'esquí de muntanya com a principal repte.

Kilian ha tancat una temporada rodona. Ho ha guanyat tot: l'ultratrail del Montblanc, de 166 quilòmetres, i diverses proves de llarga distància repartides per tot el món.  Però no en tenia prou i es va marcar un últim repte abans de canviar de disciplina. Es tractava de guanyar les cinc proves més dures d'Europa, Amèrica, Oceania, Àfrica i Àsia. Diumenge va completar el cercle amb la victòria a la pujada i posterior descens al mont Kinabalu, el cim indomable de Malàisia. Una cursa duríssima de només 21 quilòmetres, però amb un desnivell brutal, que Jornet va completar en poc més de dues hores i mitja. Per al record queda l'espectacular duel mantingut amb l'italià Marco de Gasperi, a qui va superar per només 44 segons després de completar un descens espectacular, el segon més ràpid de la història. Ara toca posar-se els esquís, i demostrar, un cop més, que, també en esquí de muntanya, és el rei.

Kilian: "Aquesta és la millor temporada"

El català ha estat entrevistat al programa de Catalunya Ràdio "Tot gira", i ha comentat les dificultats de guanyar aquesta darrera cursa: "Em quedo amb l'última de les 5 curses (Kinabalu). Ha estat la més lluitada". El de Puigcerdà ha declarat que aquesta temporada d'estiu, que ha finalitzat a Malàisia, ha estat increïble: "Aquesta és la millor temporada, pel que fa a resultats i personalment també ha estat molt forta".

Kilian Jornet no es queda només amb la part esportiva d'aquest recent repte aconseguit, sinó que també valora el que li ha permès fer aquestes cinc carreres: "Ser als 5 continents m'ha permès conèixer molta gent, que això és el que omple".