Bàsquet

Els jugadors de l'NBA no accepten l'oferta de la patronal, dissolen el sindicat i es plantegen portar el locaut als tribunals

La temporada de l'NBA perilla seriosament. Els representants dels jugadors, reunits aquest dilluns a Nova York, van rebutjar per unanimitat l'última oferta presentada per la patronal i van anunciar que dissoldran el sindicat que els empara. Ara mateix, les negociacions amb els propietaris de clubs estan del tot trencades, en considerar que la seva proposta és del tot inacceptable. Fins i tot Billy Hunter, director executiu del sindicat de jugadors, va dir que es plantegen denunciar l'NBA per pràctiques contràries a les lleis antimonopoli. Per tant, es manté "sine die" el locaut a l'NBA.

Actualitzat
Quan tot semblava a punt per arribar a un acord definitiu perquè la fase regular comencés el 15 de desembre, amb un format reduït de 72 partits, l'Associació de Jugadors ha tirat pel dret i ha decidit no acceptar la darrera proposta de la patronal de l'NBA. Així, doncs, que enguany es jugui la millor lliga del món de bàsquet depèn, gairebé, d'un miracle. El futur de la Lliga passa per un canvi de l'estructura econòmica, però els jugadors no volen ser els únics que paguin aquest canvi de model. Han decidit dissoldre la seva associació i presentaran una demanda judicial antimonopoli contra l'NBA.

El representant dels jugadors, Derek Fisher, feia un comunicat en què deia el següent: "Sabeu que, com a grup de jugadors, després de dos anys de fer un gran i verdader esforç per intentar arribar a un acord col·lectiu amb els equips i la Lliga, hem arribat a la conclusió que aquest acord no ha funcionat per nosaltres. I no ha funcionat tot i els intents per negociar l'acord que volíem completar d'una forma unànime. Cadascun dels representants dels nostres jugadors han vingut per assegurar-se que teníem el seu suport i, de forma unànime, han decidit que és la millor decisió per als jugadors".

El comissionat David Stern considera que la decisió presa pels jugadors, que els considera mal assessorats, és la pitjor i que el futur d'aquesta temporada és força negre. El cap de la patronal no accepta amenaces i qualifica de gran farsa la posició dels jugadors. Per tot plegat, Stern parla d'autodestrucció per part dels jugadors: "Això és una tàctica negociadora. No obtens l'acord que vols, renuncies a l'interès, dius que denuncies... Això no funcionarà. Si això ho haguessin fet temps enrere, potser hi hauria alguna opció de salvar la temporada, però sembla que s'estan condemnant a l'autodestrucció. I això és molt trist", ha expressat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut