Londres

Londres estrena el musical "Goodbye Barcelona" sobre les brigades internacionals

Amb passió, drama i fins i tot un toc d'humor, "Goodbye Barcelona" pretén transmetre l'esperit de lluita dels milers de britànics que es van afiliar a l'exèrcit de la República. El dramaturg Karl Lewkowicz, responsable de portar el musical a l'escenari independent juntament amb la guionista Judith Johnson, confessa que li "encantaria" veure l'obra als escenaris de Barcelona.

RedaccióActualitzat
Coincidint amb el 75è aniversari de la creació de les brigades internacionals, Lewkowicz i Johnson presenten una obra basada principalment en la història real d'un jove jueu anglès, Sam Lesser, que va viatjar a l'estat espanyol per lluitar contra el feixisme de Franco. De fet, el mateix Lesser, que va morir l'any passat, va poder participar en els inicis de creació del musical. En un procés que ha durat "gairebé sis anys", segons ha explicat Johnson. "Goodbye Barcelona"  s'inspira en la vida de Lesser i d'altres britànics i britàniques que van participar a la Guerra Civil Espanyola. La història, ambientada entre Barcelona i les Terres de l'Ebre no fa, però, cap referència ni a Catalunya ni a la llengua catalana.

"Les entrevistes amb els brigadistes van ser molt inspiradores, va ser meravellós parlar amb aquesta gent de noranta anys que havia anat a Espanya a lluitar", recorda la guionista. "Instintivament varem saber que era una història magnífica. Ha portat molt de temps, perquè hem estat escrivint durant sis anys, però és molt emocionant finalment estrenar en aquest bonic teatre de Londres", assegura.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut