Futbol

El periodista Ricard Torquemada (Catalunya Ràdio) publica "Fórmula Barça. Viatge a l'interior d'un equip"

El periodista de Catalunya Ràdio Ricard Torquemada ha escrit un llibre sobre el Barça. Es titula "Fórmula Barça. Viatge a l'interior d'un equip" i és una anàlisi completa del Barça de Guardiola i els seus conceptes de joc, tant els ofensius com els defensius. Analitza aspectes com la sortida de la pilota, l'estratègia defensiva i ofensiva, la pressió i la superioritat numèrica al centre del camp. Torquemada explica que "la sortida de la pilota és una obsessió per a Guardiola, perquè és el que condiciona si l'equip ataca bé".

Actualitzat
Al llibre, Torquemada també explica que "Guardiola beu dels conceptes de la pressió de Juanma Lillo, però que també va estudiar a través del vídeo el Milan de Sacchi i el València de Benítez. També que quan era entrenador del filial, assistia cada dimecres a les sessions defensives de Rodolf Borrell, llavors tècnic del Juvenil B i actualment de l'equip de reserves del Liverpool, per observar detalladament en quins aspectes insistia.

Torquemada destaca la influència directa del segon de Guardiola, Tito Vilanova, i dels observadors Domènec Torrent, Carles Planchart i Jordi Roure, que graven els partits en vídeo, en l'estratègia tant defensiva com ofensiva.

Anar al contingut