Futbol

Catalunya empata amb Tunisía (0-0) amb un Estadi Lluís Companys amb 36.500 espectadors

Catalunya ha empatat sense gols amb Tunísia (0-0), en un resultat gens habitual en els amistosos de la selecció catalana que no es donava des del 1915. Ara bé, ha quedat clar que, sens dubte, és la gran festa del futbol català i s'ha tornat a demostrar amb 36.545 aficionats que han anat a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. L'organització ha decidit donar el trofeu de millor jugador del partit a Bojan Krkic.

Fins a 36.545 aficionats han assistit al tradicional i esperat partit de Catalunya a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Després dels himnes de cada equip, s'ha homenatjat l'exfutbolista Roger Garcia, com a jugador que més vegades ha vestit la samarreta catalana, fins a 12. Contra Tunísia, Johan Cruyff ha fet saltar al terreny de joc un onze titular format amb Valdés a la porteria; a la defensa Juste, Piqué, Fontàs, Didac Vilà; al mig del camp Xavi, Busquets i Cesc; al davant Coro, Bojan i Sergio García. Per tant, amb un mig del camp blaugrana i amb dos jugadors de Segona A titulars.

Tot i ser un amistós, el duel s'ha viscut amb molta intensitat. A la primera part només han faltat els gols. Dues pilotes al pal. Els magrebins, en el primer minut; després, Bojan Krkic. D'ocasions clares per als catalans, una més de destacada amb una arribada de Sergio García que Mathlouthi ha atrapat i també l'ha tingut Gerard Piqué, un dels cinc campions del món en l'onze titular de Cruyff. A la seva àrea, a Víctor Valdés també li ha tocat fer una doble intervenció de mèrit després d'un xut de Chermití. El porter del Barça ha estat el protagonista de la polèmica del partit, per una suposades mans fora de l'àrea en rebutjar una pilota, en què l'àrbitre ha assenyalta falta. Fet que ha provocat que els jugadors de Tunísia en reclamessin l'expulsió.

Com és tradicional en aquests partits, en la segona part Catalunya ha sortit amb vuit canvis en l'equip, en què només han continuat Valdés, Fontàs i Bojan. Han entrat Raül, Montoya, Muniesa, Roberto, Cuenca, Vázquez, Verdú i Amat. Precisament, ha estat en la segona part, amb l'equip B i ple de joves, quan els catalans han revolucionat el partit.

L'empenta de Cuenca, Sergi Roberto, Verdú, Alvaro Vázquez i la presència encara de Bojan han fet que el gol es veiés a venir. S'ho passava bé el seleccionador català i disfrutava l'Olímpic Lluís Companys amb el futbol ràpid, combinatiu i deshinibit dels més joves. Tant, que la possessió dels de Cruyff ha passat a ser aclaparadora. Seguint la màxima de l'holandès volador, han sortit, han disfrutat i només els ha faltat el gol. Primer empat a zero de la catalana des de l'any 1915.

Més de 500 presidents

Més de 500 presidents de clubs de tot Catalunya han anat al partit, presidit des de la llotja pel president de la Generalitat, Artur Mas.