Atletisme

Carles Castillejo i Lídia Rodríguez s'imposen a la Cursa dels Nassos de Barcelona

El 31 de desembre és Sant Silvestre i arreu del món es disputen proves atlètiques sota aquest nom. A Catalunya, on els últims anys s'estan vivint un autèntic "boom" de curses populars, se n'han disputat unes quantes, entre les quals destaca la Cursa dels Nassos de Barcelona, la més multitudinària amb uns 10.000 inscrits. Carles Castillejo, que ha baixat de la barrera dels 30 minuts, i Lídia Rodríguez s'han adjudicat la victòria en l'última cursa barcelonina. I a la Sant Silvestre vallecana, amb més de 40.000 inscrits, els vencedors han estat els etíops Hagos Gebriwet en categoria masculina i Tirunesh Dibaba en la femenina.

Actualitzat
Cada cop s'organitzen més curses populars per acomiadar l'any. De fet de Sant Silvestres ja fa quinze dies que se n'estan fent per evitar que totes coincideixin el mateix dia però per ser fidels només es poden dir així les que es corren el 31 de desembre.

Fa un mes es va haver de tancar la inscripció de la Cursa dels Nassos de Barcelona un cop arribats a la xifra màxima de 10.000 participants. Una bona manera per passar les hores prèvies a l'entrada d'any o per començar ja la festa. Més d'un quart d'hora sortint corredors ja que quan els últims arrencaven, els primers ja estaven pel quilòmetre cinc, i és que el guanyador, Carles Castillejo, ha corregut els 10 quilòmetres en menys de mitja hora, un registre excel·lent. La victòria en categoria femenina ha estat per a Lídia Rodriguez.

A Lleida, també rècord de participants, més d'un miler, i tampoc no ha faltat la decoració nadalenca entre els corredors. Ha repetit victòria Iván Espilez. A Sabadell, 1.300 corredors han cobert un circuit urbà de cinc quilòmetres en el qual Omar Oughzif s'ha imposat al català Miquel Quesada. I la Sant Silvestre més freda és la de Pont de Suert, que és el quart cop que es disputa. Aquí era la mateixa organització la que regalava una gorra de Pare Noel a tots els que han pres la sortida, uns 230 valents que han aguantat estoicament una temperatura propera als 0 graus.

I per últim, la cinquena edició de la Sant Silvestre Montblanquina s'ha disputat sobre una distància de poc més de tres quilòmetres, amb sortida i arribada a la plaça Major, a benefici de La Marató de TV3.

Hagos Gebriwet i Tirunesh Dibaba s'imposen a la Sant Silvestre vallecana


Des de fa uns anys, la Sant Silvestre vallecana, amb més de 40.000 inscrits, s'ha convertit en la que té més participació de tot el món, per davant, fins i tot, de la que es fa a Sao Paulo. A Vallecas, el triomf ha estat per a l'etíop l'etíop Hagos Gebriwet amb un temps de 27 minut i 56 segons, després d'un emocionant esprint amb el seu compatriota Teklemariam Medhin. Lamdassem ha completat el podi final amb Chema Martínez quart i Jesús Espanya, cinquè. I en categoria femenina, la primera dona en creuar la línia d'arribada ha estat la també etíop Tirunesh Dibaba, que ha marcat un crono de 31 minuts i 29 segons. Marta Domínguez, guanyadora d'aquesta prova en tres ocasions, s'ha hagut de conformar amb la quarta posició.



NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut