Futbol

Messi guanya la seva tercera Pilota d'Or consecutiva i Guardiola és escollit millor entrenador

Leo Messi guanya la Pilota d'Or que l'acredita com a millor jugador del món del 2011. És el tercer guardó seguit del davanter argentí del Barça, que s'ha imposat a Cristiano Ronaldo i Xavi Hernández. Pep Guardiola també ha estat escollit millor entrenador, davant de José Mourinho i Sir Alex Ferguson. El moment emotiu de la gala de la FIFA celebrada a Zuric la va protagonitzar el tècnic de Santpedor, que, en català, va dedicar el seu guardó a Tito Vilanova. En categoria femenina, ple del Japó. Homare Sawa va rebre el premi a la millor jugadora i el seleccionador nipó, Norio Sasaki, al millor entrenador. El premi Puskas, al millor gol de l'any, va ser per al brasiler Neymar.

Actualitzat
Poquíssims ho han aconseguit abans. Només tres jugadors, tres grans de la història del futbol, com són Johan Cruyff, Michel Platini i Marco van Basten han guanyat la Pilota d'Or en tres ocasions. Però, d'aquests tres, només Platini va aconseguir encadenar-les de forma consecutiva. Ara bé, cap d'ells va fer-ho amb la precocitat amb què ho ha aconseguit Leo Messi, que, amb només 24 anys, ja té tres Pilotes d'Or al seu palmarès. L'argentí ha obtingut el 47 per cent dels vots; Cristiano Ronaldo, el 21% i Xavi, el 9%. Messi, precisament, va voler dedicar el seu guardó especialment al migcampista egarenc.

Messi, carregat de raons

Si es parla de títols, només els seus companys del Barça el poden igualar. Si es parla de la quantitat de gols marcats, molt pocs poden estar a la seva altura. Però, si es parla de tot plegat, de títols, de gols, de jugades decisives, d'aportacions al joc de l'equip, sembla clar que, un any més, no hi ha color. Leo Messi va ser una peça fonamental en els títols aconseguits pel Barça la temporada passada.

En la Lliga va marcar 31 gols, i només Dani Alves el va superar en minuts jugats. En la Lliga de Campions, l'aparador europeu, els seus registres també van ser els millors. 12 gols el van situar com el màxim golejador de la competició. I no pas gols sense importància. Gols com els que va fer al Bernabéu en les semifinals, o el que va marcar a Londres contra el Manchester United, en una final que els blaugranes es van endur amb autoritat. I per si, després de l'estiu, algú encara tenia cap dubte dels mèrits de Leo Messi per guanyar la Pilota d'Or, no va afluixar. Gairebé sense haver-se entrenat, tot just passat vacances, i, com deien els seus companys, amb "bermudes i xancletes", va ser peça clau en la consecució de la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid. Si fa no fa, el mateix pes va tenir l'argentí en un altre títol: la Supercopa d'Europa. 2 a 0 contra el Porto.

L'any natural s'acabava amb el mundial de clubs. Com la Lliga de Campions, un altre aparador al món del futbol. Amb Messi ja nominat finalista. Amb Messi com a gran candidat a endur-se el trofeu per tercer any consecutiu. I si algú esperava que Messi fallés, també es va equivocar. L'argentí va ser la cirereta d'un recital de joc. Dos gols en el títol més difícil de guanyar, bàsicament, perquè és el més difícil de disputar. Amb tots aquests mèrits, però amb la senzillesa de sempre, tancava Messi el 2011. Un altre any per emmarcar.


Cinc blaugranes, en el millor onze

El primer premi de la gala va ser l'anunci del millor onze de l'any. Massiva presència blaugrana, amb cinc futbolistes. L'equip el formen Casillas, Alves, Piqué, Vidic, Ramos, Xavi, Xabi Alonso, Iniesta, Messi, Cristiano Ronaldo i Rooney.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut