Futbol

El Barça elimina el Madrid en un duel taquicàrdic (2-2) i es planta a les semifinals de Copa

El Barça ha eliminat el Reial Madrid, després d'empatar 2-2, en un duel taquicàrdic, i ja és a les semifinals de la Copa. En la primera millor part dels blancs contra els de Guardiola, els blaugranes van marxar al descans amb un 2-0, gràcies als gols de Pedro i Alves. En la represa, Cristiano Ronaldo i Benzema van retallar distàncies amb el 2-2 definitiu, però va ser insuficient per l'1-2 de l'anada. Pepe, finalment, va ser titular. Tot i això, l'expulsat va ser Sergio Ramos. Mala sort per a Iniesta i Alexis, que es van lesionar.

Que el Reial Madrid, o més ben dit, que Mourinho no sap guanyar el Barça va quedar clar una vegada més davant els 95.486 espectadors del Camp Nou i davant de tot el món. El 2-0 del descans ho diu tot. Ni en la millor primera part que va jugar el Madrid contra els blaugranes va fer prou per vèncer. Ni les provocacions de Mourinho situant Pepe a l'onze titular, que va rebre xiulets i crits d'"assassí"; una setmana després que trepitgés la mà de Messi, van servir de res. I és que el Madrid va protagonitzar una primera part extraordinàriament ofensiva, marcant el ritme i sense deixar al Barça fer el seu futbol. Incomprensiblement es veia un Barça desconcertat amb errades, que van costar més d'un ensurt. Ja en el minut 1, un error defensiu va propiciar un xut d'Higuaín a fora. L'argentí tampoc va saber aprofitar una errada de Pinto amb un mal refús amb els peus. Entremig, l'ai al cor també el van fer pujar Özil amb un potent xut des de lluny que va topar amb el pal dret i amb dos xuts de Ronaldo.

Superada aquesta sortida fulgurant del Madrid, en els cinc últims minuts de la primera part, el Barça va parlar clar sobre la gespa. Pedro, que va entrar al minut 29 perquè Iniesta es va lesionar, va obrir la llauna. El canari va aprofitar una assistència de Messi per batre Casillas i fer pujar l'1-0. Al descompte, Alves va enviar un potent xut imparable des del vèrtex de l'àrea i va firmar, així, el 2-0. Un gol que es va perdre Mourinho perquè ja era al vestidor. També en la primera part, Teixeira Vitienes va perdonar l'expulsió a Lass en no mostrar-li la segona groga per una clara falta a Messi.

La força ofensiva dels blancs en el primer temps es va diluir en el segon temps. Sobre la gespa, el Barça controlava i el Madrid anava a remolc, però, per contra, va ser quan els de Mourinho van veure porteria. Primer un intent fallit, perquè Sergio Ramos va veure com l'àrbitre li anul·lava un gol de cap perquè va rematar la pilota amb falta a Alves. Ara bé, el Madrid sí que va poder retallar distàncies amb l'1-2 al minut 68, obra de Cristiano Ronaldo, que supera Pinto, després de controlar la pilota amb una assistència d'Özil. I, tres minuts després, es va situar a un gol del pas a les semifinals, quan Benzema va fer l'empat 2-2, en aprofitar un mal refús de Piqué i superar Puyol dins l'àrea. A partir d'aquí van venir nervis i més nervis. Quedaven 20 minuts al davant, i això, contra el Reial Madrid, pot fer-se etern. I, sens dubte, ho va ser. Durant aquest temps, Messi va enviar un xut de falta directa fregant el travesser i un xut a fora. I les arribades del Madrid van ser plenes de tensió, sobretot amb una ocasió de Benzema i una rematada de cap de Ronaldo a fora. A tres minuts del final, Sergio Ramos va veure la segona groga per una falta a Busquets i va deixar el Madrid amb deu homes.

Iniesta i Alexis es lesionen

Andrés Iniesta es va lesionar a la mitja hora del partit i el club ha confirmat que té un petit trencament al bíceps femoral de la cama esquerra. Avui li faran més proves. D'altra banda, Alexis es va fer una lesió a l'espatlla amb una topada amb Pepe i estarà unes dues setmanes de baixa.