Ciclisme

El TAS condemna Alberto Contador amb dos anys de sanció per consum de clembuterol

El Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) ha sancionat Alberto Contador amb dos anys de sanció per haver donat positiu de clembuterol en un control antidopatge relatiu al Tour de França del 2010. Aquesta sentència implica també que el ciclista madrileny serà desposseït de la seva victòria al Tour d'aquell any, així com tots els triomfs que ha aconseguit des d'aquella data, inclòs el Giro del 2011. Contador, que no podrà tornar a competir fins al 6 d'agost, manté des que es va conèixer el cas que la presència de clembuterol en el seu organisme és totalment accidental.

Actualitzat
Segons la resolució del TAS, la suspensió de dos anys d'Alberto Contador té efectes retroactius des del 25 de gener del 2011 però cal descomptar-li els mesos de suspensió provisional que ja va complir entre el 2010 i el 2011. Per tant, la data de venciment de la sanció és el 5 d'agost, fet que implica que Pinto es perdrà segur, com a grans fites del calendari, el Tour-2012 i els Jocs Olímpics de Londres, i podria reaparèixer a la Clàssica de Sant Sebastià (14 d'agost) o a la Vuelta d'enguany (18 d'agost).

La sentència implica, a més, que Contador és desposseït del Tour del 2010 així com de tots els èxits que ha assolit a partir del 25 de gener del 2011, incloent-hi el Giro d'aquell any.

El Tribunal d'Arbitratge de l'Esport representa la més alta instància pel que fa a l'esport. Contador podria recórrer la sentència a la justícia ordinària. El TAS té pendent de pronunciar-se en una demanda interposada per la UCI (Unió Ciclista Internacional), que li ha imposat una multa al corredor de 2.485.000 euros.

El TAS ha donat validesa a les tesis de l'UCI i l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) en el sentit que el més plausible és que el dopatge de Contador fos causat per una transfusió sanguínia o pel consum d'un suplement nutritiu contaminat.

La defensa de Contador va argumentar que la presència de clembuterol a la sang de Contador procedia de la ingesta d'una carn contaminada. El TAS ha conclòs que, contràriament al que passa en altres països, Espanya no té problemes de contaminació en la carn de vedella.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut