Futbol

El Barça guanya el València (2-0) i repetirà la final de Copa del Rei contra l'Athletic

El Barça jugarà la tercera final de la Copa del Rei en els quatre anys de Guardiola. I repetirà rival, l'Athletic de Bilbao, que ja l'espera. Els blaugranes s'han classificat després de guanyar el València (2-0), en el partit de tornada al Camp Nou. Cesc va obrir el marcador al primer quart d'hora i Xavi va sentenciar amb el 2-0 definitiu quan faltaven deu minuts per al final. Abans del segon gol, el València es va quedar amb deu per l'expulsió de Feghouli per doble groga. Els de Guardiola jugaran així la quarta final de la temporada, després de guanyar les altres tres: Supercopa d'Espanya, Supercopa d'Europa i Mundial de Clubs.

Guardiola va descartar Pedro i Busquets, que eren dubte, mentre que Unai Emery es va trobar amb un imprevist d'última hora. Soldado es va quedar a l'hotel amb febre.

Tot i que el València va ser el primer a acostar-se a la porteria rival, amb un xut de Feghouli que va acabar a fora, les ocasions les va posar el Barça, que al descans podia haver marxat amb un avantatge superior a l'1-0 del marcador. I això que Cesc Fàbregas va marcar ben aviat. Al primer quart d'hora, el d'Arenys va superar Diego Alves gairebé sense angle, gràcies a una passada llarga de Messi.

Al marge del gol, en la primera part, Cesc va tenir fins a dues ocasions més per marcar, però es va trobar amb un Diego Alves que li va refusar tot. Messi i Xavi també van disposar d'una doble ocasió. Primer l'argentí roba una pilota, encara Alves i aquest refusa; Cuenca atent aprofita el refús, però el seu xut acaba a fora. A pilota parada, Messi també va posar a prova Alves amb un potent xut que el porter del València va refusar. Xavi també ho va intentar amb un xut des de fora de l'àrea que va aturar el porter valencianista.

El segon temps va començar amb una doble intervenció de mèrit de Pinto. El porter blaugrana, amb els peus, va evitar el xut de Jordi Alba que se'n va anar de la defensa. El refús el va aprofitar Aduriz, però Pinto va aturar la rematada. Igual que en la primer part, el Barça va disposar de les millors ocasions i va perdonar molt. Tant que semblava que la sentència no arribaria mai. Messi va veure com un xut seu topava amb el travesser i com en una altra acció Diego Alves treia una mà miraculosa per evitar el gol de l'argentí. No va ser fins al minut 80, quan Xavi va marcar el 2-0 definitiu. Va ser en una jugada de combinació dels blaugranes, amb una passada d'Alexis, que toca Cesc cap a la banda dreta, on Xavi, entrant a l'àrea gran, engalta un xut ajustat al fons de la xarxa. Abans del gol, el València es va quedar amb 10 homes per l'expulsió per doble groga de Feghouli, la segona targeta per un cop de colze a Puyol.

Iniesta torna a jugar

Iniesta va rebre l'alta mèdica abans del partit i va entrar al descompte per Cesc. El de Fuentealbilla va tornar a trepitjar la gespa després de dues setmanes de baixa pel trencament al bíceps femoral.