Natació sincronitzada

Gemma Mengual anuncia que es retira definitivament de la competició i que no participarà en els Jocs Olímpics de Londres

La nedadora catalana de sincronitzada Gemma Mengual es retira de la competició. Va tornar a la competició un any després de ser mare, a la Copa del Món disputada el desembre passat a la Xina. Mengual, de 34 anys, que tenia previst competir als Jocs de Londres en la categoria per equips, ha decidir deixar-ho. Aquest migdia ho farà oficial. Gemma Mengual, considerada la millor nedadora espanyola de tots els temps, té en el seu palmarès, entre altres trofeus, 25 medalles d'or aconseguides en Mundials, Europeus i Jocs Olímpics.

Actualitzat
Gemma Mengual, de 34 anys, anunciarà avui la seva retirada definitiva de la pràctica de la natació sincronitzada, especialitat en què s'havia convertit en un referent mundial. Mengual ha convocat una roda de premsa a les 12.30 hores en què anunciarà els seus plans de futur. Inicialment la seva idea era retirar-se després dels Jocs de Londres, en els quals havia de competir en la modalitat d'equips, però finalment ha decidit retirar-se ara.

Un palmarès increïble

Ha estat durant gairebé vint anys la cara més visible de l'equip, dins i fora de l'aigua. Gemma Mengual té un palmarès que fa vertigen. Suma 30 medalles entre Jocs Olímpics, Mundials i Europeus. A Eindhoven, el 2008 es va convertir en l'única nedadora de tots els temps que ha guanyat quatre medalles d'or en uns mateixos Campionats d'Europa. Seguia fent història l'estiu del mateix 2008.

A Pequín, va guanyar les dues primeres medalles olímpiques per a la natació sincronitzada espanyola. L'any següent, faria set medalles de set possibles en els Mundials de Roma: sis plates i un or en combo. Malgrat tot, les llàgrimes de disconformitat la van delatar dalt del podi. Havia perdut l'única medalla que volia i no té: l'or mundial en la modalitat de solo.

Després del desgast d'aquell mundial va venir la retirada temporal, primer per superar l'operació d'un tumor a la fossa nasal i, després, per la maternitat. Sis mesos després del naixement del seu fill Nil, tornava als entrenaments i el desembre passat, va reaparèixer internacionalment en la Copa del Món, a la Xina. Ha estat l'última competició d'aquesta nedadora polifacètica, gemmòloga i model ocasional.

Diu adéu a la piscina on ha dedicat tantes hores d'entrenament per centrar-se en la família i el seu restaurant de menjar japonès, i avui potser revelarà si canvia el banyador per les feines d'entrenadora.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut