Natació

Gemma Mengual: "Plego perquè tot el que li podia donar a aquest esport ja l'hi he donat"

Gemma Mengual ha fet oficial que "penja" el banyador. La nedadora catalana ha començat la roda de premsa molt emocionada, sobretot quan ha començat a llegir les paraules que s'havia preparat, moment en què ha patit per aguantar les ganes de plorar, però després, com una campiona que és, ha aguantat la pressió i ha pogut explicar tot el que sent després de prendre una decisió com aquesta. El motiu l'ha deixat molt clar i català: "Plego perquè tot el que li podia donar a aquest esport ja l'hi he donat". Mengual assegura que aquest esport l'ha fet molt feliç i "modestament" ha fet feliç a altra gent, i reconeix que ara no es veu com a entrenadora però que més endavant no ho descarta.

Actualitzat
Gemma Mengual ha fet oficial la seva retirada de la competició. Als 34 anys, i després de convertir-se en una de les millors nedadores europees de tots els temps, la catalana ha hagut de resignar-se a no participar en els Jocs Olímpics de Londres, tot i que ha assegurat que no li sap greu no ser-hi. "Segur que ploraré i em posaré molt nerviosa quan vegi les meves companyes", reconeixia.

Mengual va reaparèixer aquest desembre després de la maternitat, però ha desistit de continuar en actiu, tot i les 46 medalles que ha aconseguit en l'alta competició. "El dia clau va ser el dia abans de marxar a l'última competició. Vaig tenir una sensació d'insatisfacció i d'infelicitat, perquè ja no era feliç, ja no em sentia realitzada i vaig veure clar que no volia continuar", ha expressat, sempre molt sencera i amb un somriure. La nedadora catalana, en tot moment a l'aguait del seu fill Nil -que també ha estat present en l'acte-, ha explicat que acaba "una etapa" però en comença "una altra", i no ha negat que en un futur pugui dedicar-se a formar joves promeses de la natació sincronitzada. "La meva vida seguirà vinculada a aquest esport", ha confessat.

La seleccionadora Anna Tarrés, que la coneix millor que ningú, veu en ella "una futura entrenadora". S'imagina la seva ja expupil·la treballant amb les més joves, encara que està convençuda que no arribarà a ser tan bona com ho ha estat dins l'aigua. Per a Tarrés, Mengual ha estat una de les grans de la sincronitzada, una artista amb una sensibilitat especial per interpretar aquest esport.
"Era molt expressiva dins l'aigua i, quan aixecava una cama, no només emocionava els jutges, sinó també la grada", ha sentenciat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut