Barça

El Barça accepta els 200.000 euros de la COPE, que els destinarà a la "Marató per la pobresa" de TV3 i Catalunya Ràdio

Punt final a l'enfrontament entre el Barça i la cadena COPE. El club blaugrana havia demandat l'emissora de ràdio per difondre una informació en què acusava els jugadors del Barça de dopatge. La COPE, finalment, va reconèixer que era una informació no veraç i va oferir al Barça 200.000 per tancar l'assumpte. El club finalment ha decidit acceptar-ho i els diners aniran destinats a la "Marató per la pobresa" que TV3 i Catalunya Ràdio organitzaran el proper mes de maig. Així ho ha explicat el secretari i portaveu de la Junta Directiva del Barça, Toni Freixa, a la sala de premsa Ricard Maxenchs del Camp Nou. Freixa també ha recordat que recorreran a la targeta vermella de Gerard Piqué.

Actualitzat
El FC Barcelona ha decidit tancar la denúncia que havia interposat a la Cadena COPE per intromissió il·legítima en l'honor, en entendre que l'emissora "s'ha rendit", en acceptar que va publicitar una informació que no era veraç relacionada amb un suposat cas de dopatge en el conjunt català. Després de la reunió de la junta barcelonista, el portaveu del club, Toni Freixa, ha comparegut aquest migdia davant els mitjans per informar que el Barça "accepta l'assentiment" de la COPE de demanar disculpes i de consignar per danys morals un import per valor de 200.000 euros.

A més, el Barcelona presentarà davant el Comitè d'Apel·lació un recurs els pròxims dies per intentar evitar la sanció d'un partit al defensa Gerard Piqué, després del càstig que li ha aplicat el Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per l'expulsió en el partit de dissabte passat. Així ho ha informat Freixa, que ha avançat que Barcelona presentarà un recurs d'apel·lació perquè pugui jugar aquest cap de setmana contra el Racing de Santander.

D'altra banda, el portaveu de la junta barcelonista ha informat que aquest matí el Barça ha rebut del Comitè de Competició una notificació en la qual se li informa de la denúncia que ha realitzat el Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) contra Gerard Piqué. El jugador, després de la seva expulsió contra l'Sporting de Gijón, va assegurar que podria haver estat premeditada per part del col·legiat.

Aquestes declaracions van motivar que el president del CTA, Victoriano Sánchez Arminio, emplacés el Comitè de Competició perquè tractés les declaracions de Piqué per si mereixien càstig. De manera immediata, el Barcelona va reaccionar amb una compareixença pública en què Freixa va qualificar les declaracions de Sánchez Arminio de "mediàtiques i oportunistes", subratllant que el president dels àrbitres col·locava Piqué "al centre d'una polèmica immerescuda".

El CTA ha presentat una denúncia per les declaracions de Gerard Piqué, en què aporta com a proves els retalls de cada dia de les publicacions "Marca" i "As", i ara el Barcelona té cinc dies per presentar al·legacions. "Defensarem el nostre jugador, perquè la seva actitud sempre ha estat impecable. Entenem que no pot prosperar aquesta denúncia per la raó que constituiria un greuge comparatiu per altres declaracions en altres episodis semblants en els quals ni van intervenir ni el CTA ni el Comitè de Competició", ha apuntat Freixa.

D'altra banda, el Barcelona va enviar una carta al president de la Federació Espanyola, Ángel María Villar, en què l'emplaçava perquè informés el Barça sobre els criteris que guien el CTA per posicionar-se en un cas, en entendre que per situacions similars a l'assumpte Piqué no es va pronunciar, en clara al·lusió al Reial Madrid. A la pregunta de si la Federació Espanyola no ha contestat, Freixa ha indicat: "És una pregunta que es respon per si sola. Si un demana per escrit una cosa i no li contesten... doncs això, no hi ha resposta".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut