Reial Madrid

El Reial Madrid guanya un descarat Betis al Benito Villamarín amb polèmica arbitral (2-3)

De res li ha servit al Betis avançar-se ben aviat en el marcador i ser atrevit per aturar la ratxa victoriosa del Reial Madrid. Els verd-i-blancs, amb un plantejament ofensiu i un futbol alegre, han fregat la sorpresa al Benito Villamarín, però han acabat cedint per 2 a 3 davant de la voracitat de Cristiano Ronaldo. El portuguès, amb dos gols decisius, ha rescatat el seu equip i ha sufocat la rebel·lió d'un Betis que ha merescut més, però que no ha pogut frenar el líder de la Lliga. La victòria dels de José Mourinho ha tornat a estar esquitxada de polèmica perquè el quart àrbitre, Sagués Oscoz, substitut del lesionat Iturralde González, no ha xiulat dos claríssims penals a l'àrea blanca per mans de Xabi Alonso i Sergio Ramos que haurien pogut canviar el signe del partit.

El Betis ha sortit disposat a plantar cara al Madrid i ho ha aconseguit en una primera part molt equilibrada per joc i ocasions. En la primera que ha tingut l'equip andalús, ha marcat Jorge Molina. En el control anterior de Rubén Castro la pilota li pot haver tocat al colze, però ni tan sols els jugadors del Madrid ho han protestat. La rèplica madridista ha arribat en una ràpida contra. Higuaín ha estat més ràpid que Dorado per fer l'1 a 1. Abans del descans, dues bones ocasions, una a cada porteria. Salva Sevilla ha enviat una falta al travesser. La pilota ha arribat a desviar-la Casillas. A l'altre cantó, ha estat Cristiano qui, tot i trencar el fora de joc, no ha estat capaç de superar el porter Fabricio.

Dos penals no xiulats

La segona part ha començat amb canvi d'àrbitre. Lesionat Iturralde González per una estrebada muscular, el xiulet l'ha agafat el quart àrbitre, Sagués Oscoz. I ha tingut feina en un partit que s'ha obert molt. El gol de Cristiano en el minut 50 semblava decantar la balança, però el Betis ha reaccionat de seguida i al cap de dos minuts Jefferson Montero ha fet l'empat a dos. El gol ha encoratjat els de Pepe Mel, que han estat a punt de tornar a marcar, però ni Jefferson ni Rubén Castro han pogut superar Casillas.

En el minut 63, l'àrbitre no ha vist una mà de Xabi Alonso dins l'àrea que hauria suposat un penal. I del possible 3 a 2 en el 71 s'ha passat al 2 a 3 en una nova acció d'oportunisme de Cristiano Ronaldo, que d'aquesta manera ha fet el seu 32è gol a la Lliga. I el partit ha acabat amb més polèmica perquè el Betis ha reclamat mà en una acció de Sergio Ramos en l'últim minut de l'afegit. Dues penes màximes a l'àrea blanca que haurien pogut canviar el signe d'un partit vibrant. Amb el xiulet final, Mourinho no ha dubtat a anar a saludar el col·legiat basc, àrbitre de Segona B després de perdre la categoria aquesta temporada. Amb aquest nou triomf esquitxat de polèmica, el Reial Madrid se situa de forma provisional amb 13 punts d'avantatge a la classificació i traspassa tota la pressió a un Barça obligat a guanyar al Nuevo Sardinero.