Barça

Abidal serà sotmès a un trasplantament de fetge durant les pròximes setmanes

El defensa del Barcelona Éric Abidal serà sotmès a un trasplantament de fetge, donada l'evolució del seu procés hepàtic, segons han informat els serveis mèdics del club. El trasplantament era una opció ja indicada des de l'inici del seu tractament, ara fa un any. El jugador va ser intervingut el 17 de març del 2011 d'un tumor al fetge, del qual es va recuperar en poques setmanes, fins al punt que va poder disputar, com a titular, la final de la Lliga de Campions davant el Manchester United dos mesos després de passar pel quiròfan. El lateral francès, de baixa les últimes setmanes a causa d'una pubalgia, segons havia informat el club, havia estat sotmès a revisions periòdiques en l'últim any.

Actualitzat
Pocs minuts abans de l'entrenament d'aquest dijous, la plantilla de Barça coneixia, en boca de Pep Guardiola, que en les pròximes setmanes a Éric Abidal li faran un trasplantament de fetge. Una decisió ja prevista, segons els serveis mèdics del club blaugrana, quan es va confirmar la malaltia del jugador francès. El capità barcelonista, Carles Puyol, ha estat l'encarregat de donar a conèixer l'estat d'ànim del vestidor en relació amb la notícia.

Avui fa precisament un any que es va saber que els metges havien detectat a Abidal un tumor al fetge, que el va obligar a passar pel quiròfan dos dies després. Des del primer moment, hi va haver mostres de suport al jugador, i no només des del mateix club, sinó de tot el món del futbol. L'operació va ser un èxit i la recuperació del defensa va ser molt ràpida, tant que al cap de dos mesos i mig va reaparèixer. Va ser en els instants finals de la tornada de semifinals de Champions contra el Reial Madrid. Un retorn molt celebrat per tothom. El reconeixement més gran per al jugador va ser quan Puyol li va cedir el braçalet de capità perquè aixequés el trofeu de la Lliga de Campions a la final de Wembley.

L'anunci que a Abidal se li farà un trasplantament de fetge arriba després que fa sis setmanes el lateral va renovar el contracte amb el Barça per una temporada més, amb opció de dues més.
Abidal va participar en l'última Marató de TV3, dedicada als trasplantaments, i va deixar el seu testimoni sobre la malaltia.

L'incògnita del seu futur futbolístic

Tràngol per a Abidal, tot i que encara no es pot descartar que segueixi jugant a futbol. Ho ha dit tot un especialista: el doctor Pere Àngel Montserrat, director de l'Agència Catalana de transplantaments, que ha visitat el plató de l'"Efectivament" i ha detallat com pot anar el trasplantament de fetge del futbolista. Segons el doctor Montserrat, encara és prematur aventurar-se sobre el futur com a futbolista d'Abidal.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut