Primera

L'Espanyol supera el Racing (3-1) i es col·loca en posició de Lliga Europa

L'Espanyol va tancar la 28a jornada de Lliga amb un triomf sobre el Racing per 3-1. Els de Pochettino són ara sisens, una classificació que els permetria disputar la Lliga Europa la pròxima temporada. I això que el partit no va començar bé a Cornellà-el Prat, amb un gol matiner de Stuani. Però els pericos, guiats per Verdú i Coutinho, van capgirar el marcador abans del descans. El geni de l'Eixample i el brasiler van firmar dos golassos. El Racing es va quedar amb inferioritat per l'expulsió de Gullón en el minut 52 i l'Espanyol va segellar el marcador amb un cop de cap d'Héctor Moreno en el tram final. La mala notícia va ser la lesió de Sergio García, que va marxar amb un possible trencament muscular.

Per començar, missatges de suport a dos futbolistes en hores complicades, Abidal i Muamba. Ja amb la pilota rodant, l'esperit solidari va semblar que continuava però amb el Racing. L'equip menys golejador de Primera es va avançar en una jugada amb errors de Jordi Amat i Héctor Moreno. Minut onze, marca Stuani. Però la qualitat dels homes creatius de l'Espanyol va capgirar el partit. En el minut 25, luxe entre Sergio García i Verdú, i el de l'Eixample va fer aixecar tothom del seient amb un golàs. La rosca col·locada a l'escaire de Toño, fantàstica. Quart gol del barceloní.

El Racing va patir davant el desequilibri blanc-i-blau, i així, sis minuts més tard, remuntada. Centrada de Sergio, i Coutinho converteix el refús de la defensa en una canonada que va petrificar Toño. El brasiler es va tornar a ficar el públic a la butxaca. El guió del partit no es va girar tot i la nova lesió muscular de Sergio García cinc minuts abans del descans.

Perquè al minut cinc de la represa, el Racing va quedar amb deu per l'expulsió de Gullón, que va fer una entrada a Verdú tenint una groga. Amb tot, l'Espanyol es va reservar massa pensant en el Betis i el Màlaga, i el Racing gairebé ho va aprofitar per empatar amb una rematada de Kennedy, que va posar l'ai al cor als 18.000 seguidors de Cornellà-el Prat.

L'Espanyol va poder tancar el duel quan faltaven dotze minuts per al final. Weiss treu el córner i Coutinho aprofita els dubtes de Toño per assistir Héctor Moreno. El mexicà va aconseguir el seu tercer gol aquesta temporada. Sisens i a dos punts de la Champions. Dijous, segon repte setmanal al camp del Betis sense Verdú, baixa per sanció.