Futbol

Messi supera César, i amb 234 gols ja és el màxim golejador de la història del Barça

Messi ja és el màxim golejador de la història del Barça, en partits oficials. Amb les tres dianes que ha fet contra el Granada, l'argentí supera amb 234 gols el rècord que tenia fins ara César, que era de 232 gols i que va fer-los entre el 1942 i el 1955. Quan era una jove promesa, el deu blaugrana va dir: "Sóc Leo Messi, recorda el meu nom." I així serà. Amb només 24 anys, Messi és el millor futbolista del món, sense cap mena de dubte. Cada partit i cada gol que fa engrandeix la història de l'astre argentí. Fa pocs dies, va delectar els aficionats amb el repòquer de gols contra el Bayer Leverkusen, que el va convertir en l'únic a marcar cinc dianes en l'actual format de la Lliga de Campions.

Actualitzat
Leo Messi va marcar el seu primer gol amb el Barça fa 7 anys. Va ser al Camp Nou, al rebre una assistència de Ronaldinho. La vaselina de l'argentí va ser tota una declaració d'intencions. I és que Messi no es conforma marcant gols. Si és possible, els fa espectaculars. Autèntiques obres d'art que s'han anat succeint al llarg de la història recent del Barça. Cada vegada que Messi fa un gol d'aquells aparentment impossibles, sembla que no el podrà superar. Però l'argentí torna a demostrar que sempre és capaç d'inventar-ne de nous. Com no podria ser d'una altra manera, molts dels seus gols són ja història viva del futbol. El que va marcar al Getafe en una eliminatòria de Copa és un prodigi de conducció de la pilota, emulant el mític gol de Maradona al Mundial del 1986. Per l'aficionat blaugrana són especialment recordats els gols fets al Madrid. Des del que va acabar amb la trompada de Cannavaro amb el pal, fins al que va fer la temporada passada al Bernabéu en la Lliga de Campions, deixant enrere tots els rivals que li sortien al pas.

Qui pot oblidar el gol fet al Saragossa que va fer recordar el mític de Ronaldo Nazário al Compostel·la? Una vegada més, Messi deixava tothom enrere per superar el porter. No és home de fer molts gols amb el cap, però el que va fer al Manchester en la final de la Lliga de Campions del 2009, també és històric, pel que suposava i per la dificultat del gest que fa amb el coll. O el gol marcat amb el pit i que va suposar el primer Mundial de Clubs per a les vitrines blaugranes. Una altra especialitat de la casa són els gols de murri. Com el que va fer a l'Atlètic de Madrid fa unes setmanes, quan els rivals menys s'ho esperaven. Però és que Messi ja li havia fet el mateix també a l'Atlètic de Madrid, aleshores al Camp Nou, fa 4 anys. Deu ser que alguns no n'aprenen.

L'últim gol que havia marcat fins a aquest dimarts va ser a Sevilla. Messi no només va ser capaç de fer-li un túnel al defensor sinó que després clavaria a Palop una vaselina perfecta, segurament la gran especialitat de l'argentí.

Fins ara el rècord era de César

Fins ara el rècord de gols oficicials amb el Barça el tenia César Rodríguez, que va fer-los entre el 1942 i el 1955. Es creia que havia marcat 235 gols, però el Centre de Documentació i Estudis del Barça ha conclòs, després d'un exhaustiu estudi del periodista Xavier Garcia Luque, que en realitat en va marcar 232, o sigui, tres menys. Això ha propiciat que Messi hagi arribat al cim de la història golejadora blaugrana abans del que s'esperava.

Homenatge a Messi contra l'Athletic

En el proper partit del Barça al Camp Nou, el dia 31 de març contra l'Athletic Club, es farà una festa per homenatjar la fita històrica de Messi que ja és el màxim golejador de la història del club.






NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut