Bàsquet

El Ros Casares s'imposa al Rivas Ecópolis i es proclama campió de l'Eurolliga femenina (65-52)

El Ros Casares és el nou campió de l'Eurolliga femenina després d'imposar-se al Rivas Ecópolis per 65 a 52 en la final disputada a Istanbul. El conjunt valencià ha anat gairebé sempre a remolc en el marcador però ha capgirat el resultat advers en els últims 15 minuts gràcies a una defensa que ha ofegat l'atac de les madrilenyes, que només han pogut anotar quatre punts en tot aquest temps. Un parcial de 0-8 al final del tercer quart liderat per Sancho Lyttle i el talent ofensiu de Maya Moore han acabat d'ensorrar el somni del Rivas en la seva primera gran final europea. El Ros Casares suma el primer títol de campió d'Europa i el tercer d'un equip valencià després dels dos aconseguits pel desaparegut Dorna Godella el 1992 i 1993, i succeeix en el palmarés el Perfumerías Avenida de Salamanca.

El Ros Casares és el nou campió del bàsquet femení a Europa. El conjunt valencià ha guanyat la final de l'Eurolliga contra el Rivas Ecópolis, que s'ha disputat a Istanbul. És el primer títol de la màxima competició europea que aconsegueix en la seva història i el tercer d'un equip valencià després dels dos que va guanyar el desaparegut Dorna Godella en la dècada dels 90.

Tot i que el Ros Casares ha començat dominant, el Rivas Ecópolis ha eixugat el desavantatge i s'ha escapat de cinc punts. Les valencianes, però, han capgirat el marcador en el final del tercer quart, amb un parcial de 0 a 8, i en l'últim període han arrodonit la remuntada gràcies també a la feina en defensa que ha ofegat l'atac de les madrilenyes, que només han pogut anotar quatre punts en els últims 15 minuts.

El Ros Casares, amb les catalanes Sílvia Domínguez, Laia Palau i Míriam Foraster, i Carme Lluveras com a "general manager", s'han acabat imposant per 65 a 52 i ha pres el relleu del Perfumerías Avenida de Salamanca com a màxim dominador del bàsquet femení a Europa. El Rivas Ecópolis, que ha disputat la primera final europea de la seva història, ha vist com la pivot Ashtja Jones ha estat escollida MVP de la Final Four.